понеделник, 30 юли 2018 г.

"Родени от Бога"


Евангелие от Йоан
(1: 6 - 13)


Яви се човек, изпратен от Бога, на име Йоан. Той дойде за свидетелство, да свидетелства за Светлината, за да повярват всички чрез него. Той не беше светлината, но дойде да свидетелства за Светлината. Истинската Светлина, която осветява всеки човек, идваше на света.“
Здравейте приятели на Светлината! Благодат и мир да Ви се преумножат чрез познаването на Бога и Господа Исус, Христос! Мир, радост, любов от Татко Бог и Господ Исус Христос да изпълват живота Ви, амин!

Апостол Йоан ни свидетелства, че по неговото време се явил човек на име Йоан. Това е Йоан Кръстител, който Бог изпратил пред стъпките на Христос, за да устрои пътя пред Него, за да може Господ Исус, като Един истински Цар и Гопсод да мине по кралският път. Йоан ни казва чрез неговото евангелие или още, добра вест, че Йоан Кръстител бил дошъл да свидетелства за Светлината, тоест Господ Исус, така че всички да повярват на свидетелството на Йоан Кръстител за Исус Христос.

Вижте какво ни казва този велик човек и ученик на Господ Исус, „Йоан Кръстител не беше светлината, той бе изпратен да свидетелства за Христос, Господа Който е истинската Светлина осветяваща всеки човек.“ Няма друга светлина освен Господ Исус. За да не се обърка някой, апостола е изрично записал, че не Йоан Кръстител е бил светлина, но само и единствено Господ Исус. Приятелю, ако в момента си мислиш, че това което четеш не се отнася за теб, или че Господ Исус не се интересува от теб, погледни само думите на човека живял, видял, познал, докосвал и слушал Исус Христос „Истинската Светлина, която осветява ВСЕКИ ЧОВЕК...“ дойде на света за ВСЕКИ ЧОВЕК ! Исус дойде за теб и за мен, за целият свят! На кръста Си, Господ Исус не направи разлика между хората, зли или добри, защото е записано, че Той понесе греховете на целият свят, от създаването на света до краят на всичко! Исус те обича! Той дойде за да донесе светлина и в твоят живот. Предишният път видяхме че Светлината е сътворила световете, че Светлината е Божието слово и Божият живот. Господ Исус дойде, не за да осъди света и да го унищожи, но за да даде живот на този грешен свят и за да спаси всеки човек, който повярва на ТАЗИ ДОБРА ВЕСТ !

Нека сега се помолим заедно ако желаеш: „Господи Исусе, благодаря Ти че ти си Божието слово, Светлината и Живота. Приемам те в живота ми. Изпълни живота ми с Твоето слово, светлина и живот. Възкреси всяка област от живота ми, ти си Творец и аз ти благодаря, че за теб няма нищо невъзможно, благодаря Ти, амин.“

Той беше в света; и светът чрез Него стана; но светът не Го позна. При Своите Си дойде, но Своите Му не Го приеха. А на онези, които Го приеха, даде право да станат Божии чеда, т.е. на тези, които вярват в Неговото име; които се родиха не от кръв, нито от плътско пожелание, нито от мъжко пожелание, но от Бога.“
Дойде Бог в този свят, като обикновен човек, като теб и мен. Благодаря на Господа че дойде по този начин, защото самото Му поведение крещи, „Достъпен Съм за всеки човек, от малък до голям, от нископоставен до високопоставен.“ Това е нашият Бог и Господ Исус, Христос. Ясно ни показа, че дойде за всеки човек. И най-прекрасното е че днес, когато в молитва застанем пред Бог, заставаме не пред някой далечен и непознат, защото Бог е бог а ние сме човеци. Но днес и завинаги Бог стана и Човек, за да Го опознаем и да Му се радваме без нещо да ни различава или отдалечава от Него. Съвсем различно е да застанем пред Бог и Човек в едно, отколкото само пред Бог, като не знаем пред какво точно стоим. Всичко това а и много повече стана възможно чрез жертвата на Божият Син, на кръста. На този кръст грехът бе наказан, болестите бяха понесени, проклятията бяха взети, Сатана бе сразен и пътят до Небето бе отворен за всеки желаещ. Евреите знаят, че ако нямат грях пред Бог, могат да поискат и да искат винаги добри неща от Бога. Днес това е валидно за нас, които приехме жертвата на Бога, Неговият Син Исус. Ако бяхме евреи, бихме започнали да искаме всеки ден, нови и нови добри неща от Татко Бог, защото поради Господ Исус, ние вече нямаме грехове! Всеки грях в живота ни бе наказан на кръста на Исус! От нас зависи да желаем всеки ден добри неща от Небесният ни Баща, за да бъде радостта ни пълна. БОГ ИСКА ДА ДАДЕ ! Господ Исус каза, „Искайте, за да бъде радостта Ви пълна.“ Ако радостта ни не е пълна, значи не сме поискали в Името на Исус всички добри неща от които се нуждаем или дори бих си позволил да добавя, всички неща които ни радват, без значение дали са ни нужни, Небесният БОГ ИСКА ДА НИ ДАДЕ. Толкова е Добър!



Скъпи приятелю, ако още не знаеш дали си дете на Бога, тоест ако никога не си приел Господ Исус за твой личен Спасител и Господ, защото Библията ни казва, че само онези, които повярваха в името на Господ Исус и Го приеха, само те се родиха от Бога, тоест от Светият Дух. Бог желае да те роди духовно в Неговото семейство, в Неговото Царство на светлината и да ти подари Небето за твой вечен и неразрушим дом. Апостол Петър говори, че имаме ВЕЧЕН ДОМ на НЕБЕТО запазен за нас, надявам се разбираш значението на думата ВЕЧЕН.
Приятелю, днес Бог те кани в Неговото семейство. Ако наистина вярваш че Бог е Добър, че е изпратил Исус Христос да умре на кръста и да възкръсне на третият ден, моля те помоли се ако още не си станал Негово дете с тази молитва на глас: „Небесни Боже, идвам при Теб в името на Исус Христос. Сега аз приемам Господ Исус за мой личен Спасител и Господ. Господи благодаря Ти че умря за моите грехове и бе осъден, за да не бъда никога осъден и наказан за грехове. Благодаря Ти че ме спаси от сатана, смъртта и Ада. Благодаря Ти че ми подари Небесни Татко Небето за мой вечен дом. В Името на Господ Исус, Амин.“


Ако си се помолил с тази молитва, ти вече си станал дете на Бог, тоест наш брат и сестра. От днес нататък ти предстоят вълнуващи дни в познаването на Небесният ти Баща и Господ Исус Христос. Ти бе роден/а от Божият Святи Дух, Който винаги ще бъде с теб, никога няма да те изостави, но ще те утешава, съветва, изцелява, благославя, упътва и т.н. с нежно, разбиране и любов каквито никога преди това не си познавал/а. Моля се да имаш добър успех и да бъдеш в здраве. Ако се нуждае от нещо, Бог е с теб и дори в теб ще бъде. Това е прекрасна новина! Ти вече не ходиш по земен път, но тръгна по пътят който стига на Небето във вечността. Когато завършиш живота си в този свят, Твоят Небесен Баща и Господа Исус, Христос ще те очакват с разтворени ръце, не защото си послушен/а, но защото Той е Любов и не може да спре да те обича. Моля се да Го познаеш такъв какъвто е а не такъв какъвто светът Го е представил. Моля се още светлината на Неговото Слово да изпълва живота ти и да прогонва всеки мрак. Нека Татко Бог всеки ден ти разкрива Своят Син Исус, за да изпълни живота ти с живот и светлина от Горе.


Виж Исус, Светлината на Бога. Нежен, мил добър, внимателен, каквато е и самата светлина! Виж Го как с милост дойде в този свят, който Той бе сътворил, виж Го как бе непознат за своето творение човека, как бе непознат за народа който бе извел от Египет и спасил от робството. Виж как бе отхвърлен заради теб и мен, така че да понесе всяко отхвърляне в живота ни! Исус бе отхвърлен много повече от колкото някога сме били аз и ти. Той бе отхвърлен от децата Му, от възлюбените Му, от близки и далечни, всяко едно отхвърляне от всякакъв вид Той го понесе за теб и за мен. Исус, Господ можеше да не дойде в този свят да страда за нас, но дойде, така че всяко страдание което ние понасяме, да може Той да го отнеме и да ни изцели сега, днес! За това Исус страдаше, за да ни освободи от всяко страдание и да изцели душите, и телата ни. В този кратък откъс от евангелието на Йоан виждаме, че Исус не бе приет от израелтяните, от народа който сътвори чрез Авраам. Виждаме че не Го приеха, тоест презираха, отхвърляха и т.н. Скъпи приятелю, ако днес виждаш че и в твоят живот има презрение, отхвърляне и самота, много те моля предай ги сега на Господ Исус, защото Той не дойде да страда за Себе Си, но за нас, за да може всеки който повярва да бъде свободен от отхвърляне, презрение и самота. Помоли се с тази молитва:
Господи Исусе, сега ти предавам всяка самота, всяко презиране с което съм наранен/а, предавам ти всяко отхвърляне с което всеки човек ме е наранил, баща ми, майка ми, братята и сестрите ми и всички хора. Предавам Ти всичко това и Ти благодаря че Ти ги отнемаш от мен сега. Благодаря Ти че ти страда, за да мога аз сега да съм свободен/на от цялото това зло. Благодаря Ти че погледна от твоят кръст и ме видя изцелен/а и освободен/а от всяко отхвърляне, презрение и самота. Амин.“



Скъпи братко и сестро! Не е ли прекрасна любовта, светлината и живота на Татко Бог и Господа, Исус Христос! Не е ли чудесно Той да присъства в живота ни! Няма по-голяма от Неговата любов! Бъдете много благословени с вяра, любов, знание, здраве, финанси и време в Името на Господ Исус Христос! Амин!