вторник, 1 август 2017 г.

"Царството на Благодатта"

Привет на всички, близки и далечни, малки и големи, послушни и не послушни!

Поздравявам ви в името на Господ Исус Христос, поради Когото чрез вяра в Него имаме мир с Бога, Небесният ни Баща.(Рим.5:1) Следователно, тези, които искат да се оправдаят чрез свои дела, а не чрез делата на Исус Христос, не могат да имат мир с Бога!

Библията ни казва, че чрез вяра в Христос ние влизаме в Божията благодат, за това нека стоим в нея и да се радваме, защото единствено поради Божията благодат получаваме даром Божията слава.(Рим.5:2) Както е писано, Духът на Бога и на славата е върху нас!

В посланието до Римляни 5:5, апостол Павел казва:
"Божията любов е изляна в сърцата ни чрез дадения ни Свети Дух.". Ако не си Божие дете, ако желаеш любовта на Исус с която Той и на кръста продължаваше да обича тези, които го разпъваха, тази неизмерима любов, Бог е готов да ти я даде само и единствено чрез вяра в Синът Му Исус. Не е нужно да правиш нещо, за да я получиш, Господ Исус вече се погрижи за това, от теб единствено се иска да се помолиш с подобна или същата молитва като тази:
"Господи Исусе, благодаря ти че умря за греховете ми на кръста. Приемам те в сърцето си, ела очисти ме и живей в мен.".
Скъпи приятели, Библията казва, че със сърце вярва човек, но с уста прави изповед и се спасява, за това е нужно молитвата ни да бъде на глас, дори и много тихо, Господ ще те чуе, Той е направил устата и ушите, няма да те пропусне, няма да те подмине, довери Му се.
А сега, ако си приел/а Господ Исус, нека продължим с добрите новини, които Божието слово ние казва:
"Когато ние бяхме още немощни, на определеното време Христос умря за безбожните.
Едва ли някой ще умре даже за праведен човек; макар че може би някой би дръзнал да умре за добрия.
Бог обаче доказа Своята любов към нас с това, че когато бяхме още грешници, Христос умря за нас." (Рим.5:6-8) Забелязвате ли последните подчертани думи "бяхме, грешници". Ако Библията говори в минало време за нас, че сме били грешници а това казвам и на всеки повярвал в Исус Христос, приел за свой Господ и Спасител... кой съм аз че да споря с Божието слово. Да!, аз бях грешник, както и всеки без Христос в живота му си остава грешник, но сега вече за нас да сме грешници е минало. Тогава какво остава? Остава праведността на Христос върху телата ни, това е одежда на праведност, която ние обличаме чрез вяра в Исус Христос, следователно пред Бога всеки грешник е гол. Адам и Ева когато съгрешиха те се намериха голи, одеждите им на праведността бяха откраднати от Сатана. Но сега, нашите одежди принадлежат на Господа и от Него никой не може да ни ги открадне!

"Сега, като сме оправдани чрез Исусовата кръв, ще се избавим от Божия гняв чрез Господа. 
Защото, ако бяхме примирени с Бога чрез смъртта на Неговия Син Исус, когато бяхме врагове на Бога, колко повече сега, като сме примирени с Него, ще се избавим чрез възкресеният Христос!"(Рим.5:9-10)

Приятели, апостола ни призовава да не живеем вече в страх от Бога. Да не живеем вече със страх, че Бог ще ни прати в Ада. Точно и ясно ни заявява, че сме оправдани, примирени, имаме мир с Бог и че Божият гнява няма да бъде върху нас, около нас може и да бъде, но не и върху нас, не и върху децата ни, не и върху семействата ни, защото чрез един вярващ, Бог освещава цялото семейство и дом. Павел ни заявява ясно, че възкресеният Господ Исус 100% ще ни избави от Божият гняв, който ще дойде към грехът на човечеството.

Ето как се хвали Павел и как ние трябва да се хвалим:
"И не само това, но се и хвалим в Бога чрез нашия Господ Иисус Христос, чрез когото получихме сега това примирение."
Ти си примирен/а с Бога, греховете ти останаха на Христовият кръст, възкресеният Исус е живото ти свидетелство, че няма гневът на Бог да дойде някога върху теб. Бог не може да погледне Синът Си и да си помисли да ти се разгневи, но напротив, поглеждайки Исус, Бог вижда Един, Който е понесъл Божият гняв за греховете ни, на Своят Голготски Кръст.
Нека се радваме и веселим, нека се хвалим като Павел, защото ние вече сме получили примирение за цялата Вечност!

Божият дар скъпи приятели, който се намира в Исус Христос е праведност, която идва по благодат чрез вяра в Исус Христос.
Когато Адам съгреши(Библията ни казва че не жената, но Адам съгреши и поради него грехът и смъртта влезнаха в света), всички станаха грешни поради неговият грях, поради неговото непослушание на Бога.(Рим. 5:12) Апостола слага на кантар,
от лявата страна "прегрешението на Адам" а от дясната "дарът на Бог"
Кое от двете тежи повече?
Божието слово ни казва, че много повече тежи Божията благодат и дарът, който е праведност пред Бога.(Рим. 5:15) 
Дарът на Бог е да оправдае многото ни грехове.(Рим.5:16)
"Защото, ако чрез прегрешението на един смъртта царува чрез този един, то
много повече тези, които получават изобилието на благодатта и на дара, праведност,
ще царуват в живота чрез Единия,
Иисус Христос."(Рим. 5:17)

"И така, както чрез едно прегрешение дойде осъждането на всички хора, така и чрез едно праведно дело дойде на всички хора оправданието, което докарва живот. Защото, както чрез непослушанието на един човек станаха грешни мнозината, така и чрез послушанието на Исус ще станат праведни мнозина."(Рим. 5:18-19)

"както грехът беше царувал в смъртта,
така благодатта да царува чрез праведността
и по този начин да донесе вечен живот за всеки който вярва в Иисус Христос" (Рим. 5:21)

Скъпи приятели, нека да говорим за Божията благодат, нека се радваме в нея,
нека да се интересуваме от нея, нека се молим за повече разбиране на благодатта,
защото скъпи приятели само благодатта ни носи праведност, сила, живот, здраве,
изцеление на душите ни и телата ни, само чрез благодатта Библията ни казва, че
ставаме повече от победители в този тъмен свят, свят на гордостта, свят мръсен от греха.
Многото грях произведе и много смърт ни казва Библията, ето и една тайна,
многото благодат, многото говорене за Божията благодат, многото знание за благодатта,
ще донесе вечен живот на мнозина, праведност на мнозина, изцеление за мнозина,
това ни казва да правим Апостол Павел, нека да царува Божията Благодат в живота ни,
нека всеки ден я търсим и изследваме в Писанията.

"благодатта да царува"(Рим. 5:21)

ВСИЧКО ТОВА НАПРАВИ БОГ, ЗАЩОТО НИ ОБИЧА, ТОЙ НЕ ИСКА НИКОЙ ОТ НАС ДА УМРЕ В ГРЕХОВЕТЕ СИ И ДА НЕ СТИГНЕ В НЕБЕТО. ТОВА ЧЕ БОГ ИЗПРАТИ СВОЯТ СИН Е ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ НИ ОБИЧА И НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ НИЩО ДРУГО ОСВЕН ТОВА: БОГ НИ ОБИЧА, ИСУС НИ ГО ПОКАЗА. НЕКА ПРИЕМЕМ НЕГОВАТА ЛЮБОВ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар