четвъртък, 27 юли 2017 г.

"Осъждение - вън!"

Седейки си веднъж в къщи, плачех пред Господа и се чувствах грешен. Скъпи братя и сестри! За моя най-голяма радост и за вечна слава на Христос, Бог Святи Дух застана пред мен, докато плачех още пред Него и ми каза в лицето: "Никога повече не се наричай грешник." и си замина.
Тази вечер реших да ви споделя тази лична история като малко, по надълбоко навлезна в нея. Държа да ви кажа на всички вас, със сълзи на очи: Не се наричайте повече никога грешни, грешници или оправдани грешници! Божието слово говори, че ние сме нови творения, старото премина, всичко стана ново! Като казва "всичко", Библията има в предвид, че ти повече нямаш нищо общо с човека, който си бил преди да приемеш Христос за Господ и Спасител. Да, плътта ти е същата, но за Бога, в Неговите очи Той те вижда с новото тяло, което Той е приготвил за теб, когато приключиш земният си път. Та като казва всичко стана в теб ново, дух, душа и тяло, това също означава, че грешникът който бяхме всички ние, вече го няма!
Бог те нарича праведен/на, свят/а, чист/а. Това не са мои думи, но на Божият Святи Дух. На Христовия кръста, Бог осъди твоите грехове и беззакония, твоята вина, срам и страх, за това не вярвай на дявола, който ти казва че Бог ще те осъди, че Бог ще те обвини, че Бог ще се срамува от теб и темподобни дяволски учения, както ги нарича апостол Павел а и аз самият, защото тези неща ви карат да се чувствате зле и засилват властта на дявола в живота ни, следователно и греховете които вършим всеки ден се увеличават.
Грешиш ли често скъпи братко и сестро? Тогава ти не си наясно с осъждението. Бог няма да те осъди, Той вече осъди Исус за твоите грехове. Бог те е приел и не може да те отхвърли, защото твоето наказание Исус вече го понесе. Бог няма да те накаже за вечността, но точно обратното, ще те възнагради, малко или много. Скъпи приятели, не искам да цитирам от Библията, защото ще стане много дълго.
В посланието към Евреите се казва, че Исус не се срамува от нас, дори не се срамува да ни нарича Негови братя, и наш Брат. На друго място Божието слово ни казва, че Исус ни освободи от страха от смъртта, ние не трябва повече да се страхуваме от Бог, това ни казва и Святият Негов Дух. Не трябва да се чувстваме повече никога виновни за грехове, защото Господ Исус взе вината ни на кръста. Исус умря преди 2000г. за греховете на целия свят, от създанието на вселената до нейния край, така че в това число влизат минали, настоящи и бъдещите ни грехове. Всеки път когато съгрешите, погледнете на Исус, Исус на кръста, вижте Божието Агне заклано за нашите грехове и Му благодарете за това нежно чудо!
Исус иска да се радваш, дявола иска да нямаш радост, но да съдиш себе си, другите и целия свят, с това да изпълняваш делата на Сатана. Исус казва: Винаги се радвайте в Моят Дух, Моето присъствие, Моята любов и вечно спасение! Не поглеждайте към вас самите, защото ще намерите единствено разочарование, но погледнете на Моят кръст от където идва вашето оправдание и всичко от което се нуждаете. Спрете да гледате грехове и започнете да гледате праведноста, святостта, изкуплението, изцелението и мирът който Аз Съм Осигурил за ВАС!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар