сряда, 26 юли 2017 г.

"Вие не сте свои, но с цена сте били откупени"


"били сте купени с цена, не сте свои си" (1 Кор. 6:19-20)
Когато прочетох за първи път това тази вечер си спомних как, Господ Исус ме е купил от Сатана, света и грехът, как Неговата жертва на кръста ме е откупила за да живея на Небето, тук като чужденец и един ден да се прибера в домът ми, новата Вселена и новата планета Земя.
Скъпи мили приятели, когато четете тези редове "били сте купени с цена, не сте свои си", спомнете си думите на Божието Слово, че Господ Исус изкупи за притежание на Бога човеци от всеки народ, език и племе. Небето ще бъде населено с неизброимо множество хора. Всичко това благодарение на делото на Господа. Ако някой от нас си мисли, че неговите лоши дела могат да разрушат делото на Господ Исус в живота му, тоест да загубят спасението си за Небето, нека отново да припомня на съзнанието ви, че "вие не сте свои си, били сте откупени от грях, Сатана и света за вечно притежание на Бога". Сега тук веднага някои ще си помислят, че могат да вършат грехове колкото си искат, но Бог ни призовава към свят живот. 
Чували ли сте благата вест някога скъпи приятели, че Бог те счита за праведен/на независимо от делата ти? Това е благовестието на Христос, Исус умря за нашите грехове. В резултат на това ние казваме: "Господи ще живея за твоята слава!" Не се страхувайте възлюбени, Бог няма да ви купи от дявола, за да ви прати отново в Ада, от където също бяхме откупени, за да не отидем никога повече. Ей!, хора!, Бог добър ли е?! Ми тогава как някои от вас си мислите, че Бог ще ви прати в Ада, след като Той изпрати Своят Син за да умре на кръст за теб? Не твоите дела, но кръста на Исус те е спасил за цялата вечност. "Не сте свои си, с цена сте били купени за вечно притежание на Бога". 
Скъпи братко и сестро, живей както желаеш, но помни, че за всяко твое дело ще има награда! Слава и чест за добрите ти дела в името на Исус, срам и позор за всяко зло дело. И на края винаги остава жертвата на Исус, която те спасява независимо от делата ти. 

"на този, който върши дела, наградата му не се счита като благодат, а като заплата; а на този, който не върши дела, а вярва в Онзи, който оправдава безбожния, неговата вяра му се счита за праведност(оправдание). Както и Давид говори за блаженството на човека, на когото Бог зачита праведност независимо от делата му: „Блажени онези, чиито беззакония са простени, чиито грехове са покрити;  блажен е онзи човек, на когото Господ няма да счете грях.“" 
(Послание до Римляните 4:4-8)
Ето това си ти братко и сестро! Имай мир в сърцето си! Бог те е приел и никога няма да те отхвърли! Живей със сигурност в делото на Христос. Бъди спокоен/йна. Радвай се за това което Исус направи за теб, виждаш ли колко много те обича Бог, не си мисли, че някога Неговата любов ще те остави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар