вторник, 26 февруари 2019 г.

"Завръщане В Бъдещето"


Веднъж когато бях на църква и се молехме, видях картина подобна на тази планина. Видях още че хората в църквата ходят и гледат към страшната планина с наведени глави...

След това дълго мислих и молех Господа да ми покаже по-точно какво да правя с видяното...
Един ден вкъщи имах желание да прочета някой от малките пророци и да разбера повече това, което Господ ми говореше. Помолих се и се спрях на Йоил.
Книгата е много интересна, но това което видях ясно бе, че когато израелтяните не спазвали завета на техният Господ, Той трябвало да ги съди и накаже, понеже Бог е верен на всеки завет който е сключвал...


Въпреки цялото непослушание на Израел, книгата Йоил има хубав край. Независимо че били разгневили своят Бог, израелтяните получили милост за живота им, за здравето им, за храната им, общо взето всичко се оправило щом започнали да се каят, молят и постят поради предстоящото им Божие наказание.


Това вероятно е най-краткото описание за евреите под Закона на Мойсей. Ето и малко разяснение за Мойсеевият Закон...
Преди да бе даден Законът на евреите, всички те бяха под Божията незаслужена благодат. Така живееха, успяваха, изобщо така винаги им бе добре. След като прекосяват Червеното Море, Бог решава да ги изпита, Той им задава въпрос: "Ще правите ли всичко, което ви заповядам?", за нещастие обаче Те гордо отговарят, "Всичко което Бог казва, ще направим!", и след това Бог изговаря Десетте Заповеди, преди да ги напише на две каменни плочи, и да ги даде на Мойсей. След като Бог сключва Този Завет, тоест Законът, почти веднага смъртта започва да царува в стана на евреите.

Скъпи приятели, Бог никога не е искал да сключва завет на закон, тоест ако вършиш ще живееш, ако не, ще имаш болести, неуспех и смърт...
Днес християни по цял свят, поради неразбирането си за двата завета, тоест Закона на Мойсей и Благодатта на Господ Исус, за съжаление излъгани от Сатана отново се насочват към Синайската планина. Те вървят прегърбени, наведени, страхливи, болни и без капка достойнство а пък Божите служители изискват от тях неща, които един такъв човек не би могъл да извърши. Още по-трагично е, че служители по църквите представят на хората Бог, какъвто Той се е изявил в Закона на Мойсей. Един завет който Бог никога не е сключвал с християните, нито ще сключи, нито желае да го е сключвал с някое човешко същество, понеже Божият свят Закон е единствено възможен за изпълнение от Самият Бог!

Скъпи братко и сестро! Погледни долната картинка и се насочи към планината Сион и към хълма на Господа, Исус Христос, и гледай Кръста а не огън, дим, тъмнина и страх!
Кръста на Исус се намира на планината Сион, какво още правиш при Синайската планина?!!!

Нека да разгледаме една съществена разлика на Закона на Мойсей и Новият Завет на Господ Исус Христос.
Докато Стария Завет казва, че ако изпълняваш ще живееш, Новият Завет говори, че понеже Един е Съвършен във всичко, тоест живял свято, умрял за греховете и възкръснал за нашето оправдание, то ние даром получаваме от Бога чрез вяра.
Когато израелтяните престанали да живеят свято в книгата Йоил, Бог е задължен да ги накаже поради Завета и Закона на Мойсей. Ако днес това беше завета на християните по цял свят, искам да ви кажа че отдавна бихме погинали от наказания... Когато Петър и Йоан на влизане в храма видели пред вратите един човек куц по рождение, те му казали, "В името на Господ Исус Христос стани и ходи!", Петър го хванал за ръката и го вдигнал, в същият момент краката му били съвършено излекувани. Веднага след това Петър отговаря на събралата се тълпа, "Поради чий свят живот този човек стои пред вас съвършено здрав, и в кое име? Не поради нашият свят живот, и не в нашето име този човек днес стои пред вас съвършено здрав, но поради святият живот и името на Исус Христос от Назарет този човек стои пред вас съвършено изцелен!". Забелязахте ли разликата? Докато Стария Завет казва че ти ще си здрав ако изпълняваш Закона на Мойсей, Новият Завет говори, че "Ние се изцелихме в раните на Христос.", че поради Неговият свят живот и в Неговото име ние получаваме даром от Бога здраве и изцеление в Неговото Име. Амин.


Елате на планината Сион и на Господният хълм и не бъдете невярващи християни а вярващи!
Както виждате израелтяните в момента се молят на планината Сион а не на планината Синай, там в момента няма никой, каквато е и Божията воля за всички нас, да оставим Закона на Мойсей и да се върнем отново под Кръста на Господ Исус Христос, където получаваме, не поради наши заслуги, но поради делото на Господа.
Планината Сион е бил Божият план още преди създанието на световете, планина на Изобилие а не на нищета. Само погледнете двете планини днес и ще си отговорите на въпроса, "Какво е да си под Закон?" и "Какво е да си под Благодат?"...

Помислете приятели... Как мислите?... Дали получавате от Бог защото живеете свято, защото сте Му угодни или защото изпълнявате Библията?
Ако отговорите ви са свързани с "Да.", искам да Ви кажа, че Вие наранявате Бог в момента и Неговият Святи Дух. Отречете се от гордостта която Ви казва че заслужавате, защото сте правили, вършите или ще направите нещо за Бог, върнете се отново в благодатта на Господ Исус Христос... Той Ви чака... Върнете се в Благодатта...