четвъртък, 2 август 2018 г.

"Агнеца Който понесе греха на света - Божият Син, Исус"

Евангелие от Йоан
(1 : 29 – 34)

„На следващия ден Йоан видя Исус, че идва към него, и каза:
Ето Божият Агнец, Който взема греха на света! Този е, за Когото казах: След мен идва Човек, Който стана по-горен от мене, защото е бил преди мен. И аз не Го познавах; но дойдох и кръщавам с вода, за да бъде Той изявен на Израел.“
„Слава на Бог във висините и на Земята мир между човеците в които е Неговото благоволение!“
Здравейте приятели на Господ Исус! Добре сте дошли! Благославям Ви в Името на Господ Исус Христос!

В откъсът от евангелието на Йоан, по това време Йоан е ученик на Йоан Кръстител. Той стоял до него, когато Кръстителя изговорил горните думи. Заедно с Йоан Кръстител, Йоан гледал в посоката, в която Кръстителят сочел в този момент, към Божият Син. Исус вече бил кръстен от Йоан в река Йордан и по-късно отново минавал от там. Тогава Йоан Кръстител казва на своите ученици: „Ето Божият Агнец, Който взема греха на света!“ Тук е времето да споменем кои грехове точно Господ Исус е взел. В този кратък откъс от Писанието пише „греховете на света“. По-точно това означава всеки грях от сътворението до краят на всичко. Няма грях, който Исус да не понесе на Своят кръст. Пророците и Апостолите са на едно мнение, че Христос понесе греховете от началото до края на света. За това скъпи приятели, не бива да мислим, че Господ Исус е понесъл само греховете през далечната тридесет и трета година от новата ера, както някои наричат летоброенето. Ако беше така, ние сме загубени завинаги. Исус не дойде да умре за греховете само на тридесет и трета година след Христа, но за ВСИЧКИ грехове от началото на времето, до краят на времената. Това наистина е радостна новина, защото независимо кога си роден, независимо преди или след Христос да си извършил грях, независимо дали след пет години ще съгрешиш, добрата вест за Господ Исус гласи, че Той понесе всеки грях на кръста. От грехът на Адам, до последният грях преди Бог да поднови всичко, както ни казва Библията.

Библията ни учи, че без проливане на кръв и без жертва, не е възможно да се отмахнат греховете ни пред Бог. Още ни казва, че кръвта на козли и овни, само покрива греховете ни, но не ги отмахва завинаги. В предпоследната книга на Апостол Павел, посланието към евреите пише, че Христовата кръв, веднъж и завинаги е премахнала нашите минали, настоящи и бъдещи грехове пред Бога. Само кръвта на вечното Божие Слово завинаги премахва греха. Всеки, приел Господ Исус може да се радва на вечен живот, вечно спасение и мир. Ако не си приел Господ Исус в живота и сърцето Си, моля те бързо се помоли със следната молитва:
„Боже Небесни, идвам пред Теб в името на Господ Исус. Сега приемам Господ Исус за мой личен Спасител и Господ. Вярвам че Исус умря за моите грехове, моля Те прости ми всеки грях и ме умий в скъпоценната кръв на Господ Исус. Благодаря Ти Татко, че ме новороди в Твоето Царство на светлината. Господи Исусе, благодаря Ти за твоят кръст, благодаря че взе моето ниско, паднало положение и ми подари Небесно жилище и бъдеще. Благодаря за всичко чрез името на Господ Исус Христос, амин.“

Благодаря ти скъпи приятелю и приятелко, че се помили да се новородиш в Небесното Царство. Добре дошъл на Небето! Слава на нашият Татко Бог и Господ Исус Христос!

Скъпи приятели, нека да продължим. Йоан Кръстител казва, че преди Исус да бе дошъл и кръстен от него, той не Го е познавал. Бил е пратен да кръщава с вода, за да бъде изявен Божият Син един ден. Бог вече бил казал на Йоан Кръстител да следи и очаква, когато Божият Агнец дойдел, Духът щял да слезе като гълъб на Него и да почива върху Му. Делото на Йоан Кръстител било да изяви Кой точно е Господа и да Го посочи на Израел. Гледайки един ден след като бил вече кръстил Исус в реката, Йоан Кръстител Го вижда отново. Мисля си, как ли е наблюдавал Божият Син, Божият Агнец, благословеният Господ Исус, Светлината на света, Божието слово?... Какви ли мисли са се въртели из главата му? Дали е гледал и не можел да повярва, че Бог се въплътил като един обикновен човек, за Който по-късно ще разберем, че не бил изобщо обикновен, но наистина Необикновен Човек? Дали е гледал дрехите Му, движенията Му, какво ли всъщност точно е виждал? Аз предлагам простото обяснение, че Йоан Кръстител е видял човека, такъв какъвто е бил при сътворението на света, само че с малко подобрения, та нали по времето на Адам и Ева не е имало грях, за разлика от времето на Господ Исус, грехът бил навсякъде, както е и днес по целият свят. Просто за разлика от първите Хора, Господ Исус знаел как да се справи с грехът, това било Неговото подобрение накратко.

Скъпи приятели, нека цялата слава да отиде при Господа, защото само Той и единаствено Той умря за нашите грехове на кръста, тоест бе наказан за нашите престъпления спрямо Бог. Слава на Бог и Господ Исус, че за нас не пожали Единородният Си Син, но Го предаде на наказание за всички нас! И не само Това, но и Господ Исус доброволно пое наказанието за греховете, цалото Божие наказание падна върху Господ Исус, не остана нито един грях ненаказан, слава на Бога! Ние вече сме свободни от наказание за грях! Слава на Исус Христос! Амин.

„И Йоан свидетелства, като каза:
Видях Духът да слиза като гълъб от небето и да почива върху Него. И аз не Го познавах; но Онзи, Който ме прати да кръщавам с вода, Той ми каза: Онзи, над Когото видиш да слиза Духът и да почива върху Него, Той е, Който кръщава със Светият Дух. И видях и свидетелствам, че Този е Божият Син.“
Скъпи читатели на тези чудесни слова! Много се радвам ако вече сте приели Исус за Господ и Спасител! Искам да Ви спра вниманието на Този, Който кръщава със Святият Дух. Това е Господ Исус! Той желае не само да сте новородени в Небесното Царство тук и сега, но желае още повече да Ви даде Святият Дух да обитава във вашият дух. Да, вие сте дух, душа и тяло и Господ желае да обитава, да живее, да стои и остане завинаги във вас, в сърцата Ви, тоест в духът ви. Писанията казват, че това е нещо нечувано преди Исус да се бе родил, умрял и възкръснал. Това Библията нарича, „Бог в нас.“ Святият Дух на Бога Ви обича толкова много! Той Ви образува в утробата на майките Ви, подобно на това как образува Исус в Мария. Духът на Бог е Твореца на всичко видимо и невидимо, Той е Бог изявен чрез Неговият Дух, това е Същият Бог, какъвто е бил вчера, какъвто е и днес, и какъвто остава вечно, НЕПРОМЕНИЯМИЯТ БОГ ЖЕЛАЕ ДНЕС ДА ЗАЖИВЕЕ ЗАВИНАГИ ВЪВ ВАС, за да имате най-интимната връзка с Него, каквато не можете дори да си представите!
Господ Исус желае да Ви кръсти в Святият Си Дух, помолете Го с тази молитва и изчакайте в затишие докато на езика Ви дойдат думи на непознатите езици, на Святият Божи Дух. Това скъпи приятели бе най-нормалното нещо по времето на апостолите сред християните. Бог е Същият и днес работи по един и същи начин. Ето и молитва за кръщение в Святият Божи Дух и за белега на това кръщение, молитвата на Езици:
„Небесни Татко, идвам при теб в името на Господ Исус. Отричам се от Сатана, света, падналите ангели и всичко свързано с тях. Отричам се от греховете на моите родители и прародители ми. Моля Те сега Татко да ме кръстиш в Святият Си Дух с говорене на непознати езици. За това се моля и благодаря в името на Господ Исус Христос, амин.“
Библията скъпи мои братя и сестри казва, че когато приемем кръщение в Святият Дух, това го потвърждавам лично аз -КрасимирВишев, ние приемаме силата на Бог да извършим плана Му за нас и животите ни. Когато сме кръстени в Святият Дух, ние започваме да сме водени от Святият Божи Дух, да говорим това което трябва в ситуацията която Бог желае да работи, да се намираме на места по време, в което Бог желае да сме там и да свършим нещо, още повече е прекрасното усещане за Бог в нас, и че по всяко време можем лично да отидем при Него вътре в самите нас и да се наслаждаваме на Неговото прекрасно присъствие. Много Ви благодаря в името на Господ Исус ако сте направили това и сте били кръстени в Духът на Бог. Това е най-прекрасното нещо след Господ Исус Христос! Скъпи приятели, няма по-хубаво приятелство от това на Святият Дух. Няма някой който по-добре да ви разбере от Него и да ви помогне мигновено. Няма друг, който винаги да бъде с вас сега и когато отидете на Небето. Това е Духът на Бога, Който завинаги остава в нас. Господ Исус каза едни прекрасни думи: „Няма да Ви оставя, но ще изпратя Духът Си, Който ще бъде с вас и във вас.“ Бог е винаги добър! Не изпускайте възможността да Го познавате лично в лицето на Святият Дух! Това е най-прекрасното преживяване! Дай Боже да станете добри приятели с Него и ще видите, че ще ви заведе и на край света! Той, Духът е Чудесен! Точно както Самият Исус! Чудесен! Прекрасен! Велик! Толкова е Добър!

Нека отново се върнем на Божият Син, въпреки че не мога да спра да се радвам на Бог, ту на Исус, ту на Духът, Кой е по-прекрасен не знам, едно знам, че на края ще видим и Татко Бог, такъв какъвто е! И тогава отново няма да имаме време във вечността за да му се нарадваме, цяла вечност няма да ни стигне! Амин! Така е.

Йоан Кръстител свидетелства пред Йоан и чрез евангелието на Йоан пред всички нас днес, че Исус е Божият Син. Чухме вече че е Божият Агнец, Божието Слово, Светлината на света. Ако някой от нас още не вярва че Исус е Божият Син изпратен да понесе наказанието за греховете на човечеството, ето пак Писанията го казват. Наистина е прекрасно, че Писанията говорят за Исус, Божият Син, но аз се моля приятелю, лично да Го опознаеш, така че вярата ти да не е основана само на текст, но на лични опитности с Бога. Нека Святият Дух наистина ти открие Исус и се моля да познаваш и Божият Святи Дух, да станете приятели с Него, защото Той е творецът ти Якове! Той е Бога сътворил Небето и Земята. Да, трябва да се страхуваме от Него, но Той не желае това. Днес Божият Дух ти казва: „Не се страхувай, Аз Съм с теб до края на света.“ Чуй Неговият нежен бащин глас, Той те обича, довери Му се, позволи Му да ти покаже Свята любов, говори Му, Той те слуша внимателно, както баща слуша детето му какво му казва. Бог е любов, Той никога няма да те върне, никога няма да те изпъди, никога няма да те нарани, гарантирам ти го аз и всички които Го познават наистина, както са Го познавали и апостолите през първи век. Бъди благословен и расти в познаването на Бог и Неговата благодат, Господ Исус Христос. Бог е напълно доволен от всеки човек, който е приел Христос за Господ и Спасител. Бог не е доволен от твоят перфектен живот, единственото което Го задоволява напълно е да приемеш Исус за Господ и Спасител, тогава Той може да се облегне на престола Си и да кажа: „Свърши се. Още едно мое спасено дете от вечният огън. Благодаря ти синко и дъще, че прие Синът Ми Исус за твой Господ и Спасител. Благодаря ти, че направи своят избор къде да прекараш вечността. Благодаря ти, толкова много те обичам! Толкова много! Обичам те с цялата Си сила, с цялото Си сърце, с целият Си ум и с цялата Ми Душа!“