сряда, 22 август 2018 г.

"Възлюбени на Господа!"

Здравейте скъпи мои братя и сестри!

Здравейте ВЪЗЛЮБЕНИ на Бога, нашият Баща и на Господ Исус, Неговият Син!
Всичко около нас КРЕЩИ, че ние сме възлюбени от Господ!

И това е посланието което желая да чуете днес!

  • Какво означава "Възлюбени на Господа!"?

На първо място, това е истината за всички нас, които сме повярвали на Благата Вест и сме били "скрити в Христос", нашият Господ и Спасител. Направо виждам това, като етикет над главите ни "Възлюбени на Господа!", слава да бъде на Бога, нашият Баща и на Господ Исус, Христос!

  • Съществуват три проблема които ни отделят от истината "Възлюбени на Господа!"

  1. Да не знаем, че сме възлюбени на Господа.
  2. Да не вярваме, че сме възлюбени от Господа.
  3. Да сме влезли под закон, тоест в религиозност, която винаги говори за нашите дела.
Скъпи мои братя и сестри! Истината е че в Христос, ние сме възлюбени от Бога и Господа! Ние сме Негови любимци! Това е посланието, което вашият Небесен Баща желае да чуете:
  • "Ти си Мое възлюбено дете! Никога няма да променя отношението Си към теб, любовта Ми към теб е вечна!"


Вижте скъпи приятели, всяко Божие дете което се обляга на живота и делото на Господ Исус, автоматично минава под благодат а точно децата в благодатта над главите им стои надпис "Възлюбени на Господа!" Защо това е така? Точно в момента виждам и Бог Отец, и Святият Дух, както и Господ Исус да гледат към Кръста. Какво искат да ни кажат с това?
Скъпи приятели, това е мястото на вашата ПОЧИВКА, където може да си починете от ВСИЧКИТЕ си дела! Там е мястото, където дори и едно добро дело да не си извършил, ти си напълно приет/а и Бог е напълно доволен от теб! Там е мястото, където получаваш святост без да я заслужаваш, и то я получаваш даром, само защото си приел Исус за твой Господ и Спасител. Там е мястото, където независимо от твоите дела, ти може да получиш всичко нужно за този живот! Темата за Кръста е твърде обширна и необхватна за нашите умове. На кратко, АКО СЕ УПОВАВАШ НА ХРИСТОВИЯТ КРЪСТ, ТИ СИ ВЪЗЛЮБЕН/А НА ГОСПОД. И обратното, АКО СЕ УПОВАВАШ НА ТВОИТЕ ДЕЛА, ЧЕ ЩЕ СЕ ОПРАВДАЕШ ПРЕД БОГ И ЩЕ СЕ СПАСИШ, ти скъпи братко и сестро АВТОМАТИЧНО минаваш под ЗАКОНА ДАДЕН НА МОИСЕЙ и единственото което ще срещнеш е ТРЕПЕТ, ТЪМНИНА И МРАК в живота си. Ще се мъчиш във всяка област на живота си, докато не ти остане и една последна сила а хората които не вярват в Бог, като те погледнат ще си кажат, "Я погледни! Не ми трябва бог, който да ме обременява още повече." Там където буксуваш от години е областта в която разчиташ на твоите дела а не на Христовият кръст. Ще спра до тук, надявам се да сте схванали есенцията на ЗАКОН и БЛАГОДАТ. Възможно хора в Христос да се връщат към Закона даден на Моисей.

Приятели! Братя и сестри! Възлюбени на Господа, мои братя и сестри в благодатта!
Искам да ви кажа, че това е единственото място, което радва нашият Небесен Баща! Татко се радва единствено когато седим под кръста на Исус, тоест да седим в подарената ни святост, праведност, спасение, живот, здраве, любов, мир, радост и още толкова много!!!, поради 
ЖИВОТА И ДЕЛОТО НА ГОСПОД ИСУС, ХРИСТОС!
Единствено това скъпи мои братя и сестри радва нашият Баща, нашият Господ и Неговият Святи Дух! Повярвайте ми! Единствено тогава се появява блажена усмивка на лицата Им! Единствено тогава, Те са напълно спокойни за нас! Единствено тогава ние чувстваме мирът, защото една тайна ви казвам, точно когато ние усетим мир, това означава че Нашият Небесен Баща в този момент е почувствал мир за нас! Слава на Господ Исус Христос!

Възлюбени, знайте, помнете и вярвайте на Словото, което ни нарича
ВЪЗЛЮБЕНИ НА ГОСПОДА!
Помнете и го вярвайте, припомняйте си го на глас всеки ден, защото това е слово от вашият Баща! За всичко в живота си разчитайте на Христовият кръст, от там идва нашата Сила. Вижте се така, както Отец ви вижда, като "Негови възлюбени и най-любими деца, на които не може да им се нарадва!". Това е нашият Баща! Това е нашият Господ! Това е нашият приятел, Святият Дух, Който сега и за Вечността остава завинаги с нас!

Помислете над това приятели, има ли област ви живота ви, в която не разчитате на Кръста, но на своите си дела, тоест че така ще получите от Бога, че така ще си благословен/а, че така ще си защитен/а, че така ще се спасиш, оправдаеш или ще си свят/а? Ако е така, бързо се покай за незнанието си и мини под БЛАГОДАТТА, тоест ПОД КРЪСТА НА ИСУС, ВСИЧКО КОЕТО НИ ТРЯБВА ЗА ТОЗИ ЖИВОТ И ЗА ЦЯЛАТА ВЕЧНОСТ СЕ НАМИРА В ХРИСТОС, живота и кръста на Господа! Това са делата, които удовлетворяват напълно Отец, защото каквото и да правим, никога няма да е съвършено като на Господа, нито пък може да направим нещо вечно, което ВЕЧЕ ИСУС Е НАПРАВИЛ ЗА НАС! Да! Исус направи всичко за нас, ние само приемаме това, което Той ни дава. Дъжд ли, сняг ли, семе за сеене ли, слънце ли, здраве ли, успех ли и т.н; кажи кое нещо Бог не ти е дал??? Няма такова! Всичко ние е ДАР ! Подарено ни е всяко нещо в живота! Това е БЛАГОДАТ! Винаги е била навсякъде около нас! Просто е трябвало да се огледаме и ще видим че НАИСТИНА СМЕ ВЪЗЛЮБЕНИ НА ГОСПОДА! Вярвайте в благодатта на Исус, познайте я напълно и се ПАЗЕТЕ от РЕЛИГИЯТА И ЗАКОНА, които ни учат, че ние "трябва да изработим спасението си", моля? Не си разбрал стихът прителю/ко! Прочети си отново посланията на Павел и чети в контекста, Библията не си противоречи като казва на едно място че СМЕ СПАСЕНИ а на друго "да изработваме", което всъщност си е грешка при превода и от там БЪЛГАРИЯ е изградила цяла доктрина, да ИЗРАБОТВАМЕ СПАСЕНИЕТО НИ, ха ха! Няма как просто да го изработиш, така петниш делото на Исус, като не вярваш на посланията на Павел, да, това натъжава Отец и Духът Му.

                Благославям те, който и да си в името на Господ Исус Христос, да познаваш благодатта Му, да я вярваш за себе си и да си свободен/а от духът на религията и духът на Закона. Нека всичко в теб да разчита на Исус, твоят Господ и Спасител, амин!