неделя, 5 август 2018 г.

"Святият Дух - нашият Баща"


Евангелие от Йоан

(1 : 35 – 39)

На следващия ден Йоан (Кръстител) пак стоеше с двама от учениците си. И като видя Исус, когато минаваше, каза: Ето Божия Агнец!“
Здравейте отново приятели! Бъдете мощно благословени чрез познаването на Божият Син и Божията благодат!
Седейки си на задължението възложено му от Бог, Йоан Кръстител отново, тоест за трети път вижда Исус че минава покрай него. Единият от учениците, които стояха с него беше Апостол Йоан, този който е написал и това евангелие, свидетел на случилото се през онези дни. Всички ние знаем, че в старо време хората принасяли жертви, за да омилостивят Бог за греховете си. От книгата на Йов, която е на близо 4000 години виждаме че това не е нито странна, нито нова практика, но от зората на човечеството, хората знаели, че без проливането на кръв и без жертва, не е възможно да се премахнат грехове. В България също сме взели този ритуал от християнските ни корени, които стигат то Израел и Закона даден на Моисей. С това искам да спомена, че истинската Жертва идваше на света... Нека сега да се телепортираме при Йоан Кръстител, Андрей и Йоан, които стоейки покрай река Йордан, отново виждат Исус да минава.
Съзерцавайки Спасителят, Йоан Кръстител отново изронва чудесните думи: „Ето Божия Агнец!“. Това скъпи приятели е окончателната Жертва, Която Бог изпращаше на света, за да премахне греховете на всеки, който приеме Исус за свой личен Господ и Спасител, завинаги!
Човечеството хиляди години е чакало този дългоочакван момент, Бог да изпрати Своето Агне, Господ Исус Христос, Който да вземе(отнеме завинаги) греха на света. Това е вечната Жертва, Която днес седи на трона от дясно на Татко Бог и се застъпва за всяко дете на Бога, което Го е приело и изповядвало с устата си в своят живот.
Искам да ви припомня скъпи приятели, че единствено жертвата на Бог, тоест Господ Исус е тази, която ни спаси, която ни новороди, която ни освети и ни подари праведност пред нашият Баща и Бог. Никоя друга жертва, повтарям, никоя друга жертва не може да направи нищо за нас пред Бог. И обратното, само жертвата на Божият Агнец е достатъчна и вече е направила ВСИЧКО за нас пред Бога и Създателят на цялото творение. ВСЕКИ човек, който е приел жертвата на Бога, тоест нашият възлюбен Господ Исус Христос, когато Бог го погледне, Бог не вижда грях или недостатък в него. Повтарям! Бог не вижда грях и недостатък в теб, скъпи мой братко и сестро! За тези, които подробно искат да изследват Писанията, ще спомена случаят с Валаам и Валак описан в Чисал 23:21.
Когато Бог погледне към теб и види, че ти си приел Исус за Господ и Спасител, Бог те вижда зад кръста на Христос и тогава казва: „Не виждам беззаконие в него/нея, нито виждам извратеност в него/нея. Аз Съм с него/нея и радост има в мен за него/нея.“
Скъпи приятели, това което кръста на Христос направи е повече от всичко, което Бог някога е извършил. Самият Бог слезе в образ на човек и остана такъв завинаги, извърши дело непонятно и за най-големите умове, победи всяка мъдрост, знание и сила, нашият Бог Вечен ни отвори пътя за Вечността! Никой ум, повтарям, никой ум не може да разбере делата на Господа, за това от наша страна се изисква единствено да се смирим и да приемем това, което Бог е направил за ВСИЧКИ нас! Бог ни подари вечно спасение! Вечността скъпи приятели! Всичко, което Бог прави е вечно! От нас се иска просто да го приемем, както дете приема хляб от баща си, толкова е простичко...
И двамата ученици го чуха да говори така и отидоха след Исус.“
Скъпи мои братя и сестри! Ето пак прекрасна картина, Андрей и Йоан чуват Йоан Кръстител какво казва, и с най-голямо смирение тръгват след Господ Исус. Виждам едни малки деца как тръгват след своят баща, това са Йоан и Андрей. Виждам как Исус вижда тази картина и сърцето Му се изпълва с радост и любов към Неговите деца. Това което Йоан и Андрей направиха бе най-доброто, което всеки човек може да направи за себе си и за всички останали хора, тост когато чуеш вестта за Исус и спасението, веднага като детенце да го приемеш в сърцето си и да последваш Божият Дух където и да те заведе, по същият начин, както учениците в тази историйка последваха Господ Исус.
Ако четейки тези редове, още не си бил новороден/на, съветвам те да се помолиш със следната молитва на глас:
Татко Който Си на Небесата. Идвам при теб в името на Господ Исус. Вярвам че Исус умря за моите грехове и че възкръсна на третият ден, както казват Писанията на очевидците. Сега приемам Исус за мой Господ и Спасител. Отричам се от Сатана, света и падналите ангели, и всичко свързано с тях. Моля Те и Ти благодаря за това в името на Господ Исус. Господи Исусе благодаря Ти че умря за мен на кръст и възкръсна дарявайки ме с всяко Небесно благословение. Приемам те Господи Исусе и Ти благодаря за всичко, амин.“
Скъпо дете на Бога, ако си се помолил/а с тази молитва, ти вече си новороден/а от Божият Святи Дух. Добре дошъл/ла в Божието семейство! Цялото Небе току що се зарадва твърде много за теб! Добре дошъл на Небето! Това е твоят вечен дом, когато един ден напуснеш този свят, радвай се, че имаш вечен дом на Небето, където смъртта не съществува, нито болка, нито грях! Добре дошъл/ла отново! Твоето име вече е записано на Небето, за това се радвай! Благословен/а си от Всемогъщият Бог!
А Исус, като се обърна и видя, че идват след Него, ги попита: Какво търсите? А те му казаха: Равви (което значи Учителю), къде жиееш? Каза им: Елате и ще видите.“
Когато Исус се обръща и вижда, че Андрей и Йоан са тръгнали след Него със смирени сърца, Господа им задава еврейски въпрос, „Какво искате?“ а те Му отговарят, „Искаме да бъдем твои ученици, ще ни позволиш ли?“, тогава Исус им отговаря, „Да, последвайте Ме и ще се грижа за всяка ваша нужда.“.
Скъпи приятели и надявам се ученици след тази прекрасна история. Вижте! Когато Андрей и Йоан тръгват след Исус, за да станат Негови ученици, те знаят а и държа всеки един от нас днес да знае, че това при Господа не се е променило. Те знаят, че Учителят е длъжен да ги издържа ако решат да са Негови ученици. И днес нещата с Господа стоят по същият начин. ВСЕКИ човек решил да бъде ученик на Господ Исус Христос, би трябвало да очаква от Учителят, тоест Божият Дух в наши дни, да очаква че Господ ще се грижи за всяка негова нужда. Така е било и вярвам, че не е било случайност за учениците на Христос, нито е спрял да работи Бог по този начин и днес. Всеки ученик на Христос е длъжен да разчита на Господ за храна, облекло и място да живее. Това е тайна, явно скрита в днешно време, но наистина е така, потвърждавам го! Призовавам Ви, ако наистина имате в сърцето си желание да сте ученици на Исус, и то не е само за да не ходите на работа, Бог знае сърцата ви и ще ви покаже ако сте в алчност или грешка, призовавам ви изцяло да разчитате на Учителят да се грижи за вас, но от ваша страна ще е нужно да Го следвате където и да ви заведе. Днес Господ е на Земята чрез Неговият Святи Дух, Той е днешният ни Учител и за целта е нужно да се научим да Го разбираме и да Му се покоряваме.
И така, дойдоха и видяха къде живее, и този ден останаха при Него. Беше около десетия час (около 16ч.).“
В края на нашата кратичка история извадена от евангелието на Йоан виждаме как Андрей и Йоан заедно с Исус отиват в Неговият дом и остават при Него.
Мога само да си представя как са вечеряли заедно, как са си говорели, как са се опознавали и как са разговаряли за Библията, Божието слово. На края естествено Исус ги е сложил да си легнат, като най-добър баща и с любов в сърцето Си и мисъл за Йоан, и Андрей в умът Си е заспал на леглото Си.
Мили приятели на Господ Исус. Днес ние сме много по-добре от учениците на Исус. Господ ни каза, че когато изпрати Святият Дух ще ни бъде по-добре. Святият Дух бе изпратен преди близо 2000 години и от тогава до сега Той е тук на Земята за нас. Когато и да се помолиш, когато и да Му проговориш, когато и да поискаш да си с Господ Исус, Той изпраща Духът Си да дойде при теб. Ти не Го виждаш, но Духът може да се усети, може да се чуе с духовните ни уши и сетива. Вечерта когато си легнеш и в молитва разговаряш с Бог, спомни си, че не си сам, но Духът Му е с теб и Той те слага да лягаш. Спомни си че за теб Бог е изпратил минимум един ангел, който да бъде с теб през целият ти живот. И както Бог няма никога да те изостави, защото ти се е заклел в жертвата и кръвта на Синът Му, че няма да те остави никога, така и ангелите му никога няма да те изоставят, но ще бъдат с нас тук и във вечността.
Ще легна и ще спя спокойно, защото Господ Бог Всемогъщи бди над мен и ми дава мир в сърцето.


Бъдте много благословени във всичко, което правите!