сряда, 21 декември 2016 г.

"Невероятната вяра"

„Сред множеството имаше една жена, която от дванадесет години кървеше. Тя беше изстрадала много при различни лечители, които се бяха опитали да й помогнат, беше похарчила всичките си пари без резултат и състоянието й все повече се влошаваше.
Като чу за Исус, тя се приближи зад него в тълпата и докосна дрехата му, защото непрекъснато си повтаряше: „Ако само докосна дрехите му, ще оздравея.“ Щом го докосна, кървенето й спря и тя почувства, че тялото й е излекувано от страданието. Исус веднага усети, че от него излезе сила, и като се обърна към тълпата, попита: „Кой докосна дрехите ми?
Учениците му казаха: „Виждаш колко хора се блъскат край теб и още питаш кой те е докоснал!“ Но Исус продължи да се оглежда, като търсеше да намери онази, която го беше докоснала.
Тогава жената дойде и падна в краката му. Тя вече знаеше, че е излекувана и, треперейки от страх, му призна цялата истина. Исус й каза: „Дъще, вярата ти те излекува. Иди си в мир и повече няма да страдаш.“
Марк 5:25-34

В цялата Библия не се е чула и видяла подобна история в която някой да получи изцеление а пък Господ Исус да не знае. Замисляли ли сте се за това някога? Обикновено, когато някой желае изцеление от Бога, той го получава от Него. Но в тази история, една жена с необикновена вяра, не питаше, тя направо взе своето изцеление! Така ли е? :D Представяте ли си, когато Господ е усетил, че от Него е излезнала изцелителна сила, а пък Той не знае кой е изцеления! Ще се спукам от смях, прекрасна история :D :D :D С каква ли почуда е търсел изцелената жена… Чудя се, дали се е чудел, мъж ли е или жена, на вярно изобщо не се е учудил като нас днес, че на жена Библията приписва невероятна вяра!
И сега скъпи приятели, време е да споменем, че в нашата история герой е отново жената. Няма друго място в Библията, в което да се говори за подобна вяра, като на тази жена, достигнала върха на своите сили. Пред нея бяха животът и смъртта, тя знаеше, че ако Исус не е Спасителя, тя ще умре. Вярата й, че Исус е Божият Агнец я излекува. Тази жена познаваше Писанията, тя знаеше че когато дойде Месията, Той ще носи изцеление в крилата си(краищата на дрехите си). Днес скъпи дами, ние също трябва да познаваме Библията, защото тя казва, че „в раните на Исус Христос, ние сме изцелени“. Така както тази жена имаше вяра в Словото и докосна Исус поради вярата си в Писанията, днес по подобен начин когато участваме в Господна вечеря, когато вземаме от хляба, ние също трябва да „си казваме“: Благодаря Ти Исусе, че в твоите рани аз съм изцелена. Хубаво, нали. J
Бог не е променил своят метод на действие. Изисква се вяра и действие породено от тази вяра. Бог не може да не ти даде това, за което ти имаш вяра. Видяхме жената с вяра, че получи още преди Бог да й го беше дал или разбрал. Така че, се изисква вяра в Словото Му и действие от наша страна. Действието, което Бог ни е оставил днес се нарича „Господна вечеря“, хлябът и виното които ни носят свобода и изцеление!

Това дами, че Бог ви е направил жени е огромна привилегия. Видяхме, че за Бог, понятието мъж и жена при сътворението са едно цяло. Видяхме физически и материално слаба жена, която победи нечестив съдия и днес дори видяхме как една твърде слаба жена, може да ни бъде пример за вяра. Знам, че Господ много се радва за проявената вяра от тази жена и за това е записал тази прекрасна история за нас, за да се поучим от нея. Както се казва, вярата премества планини, прекосява морета и открива загубеното. Нека Бог да ни благослови! За мен е удоволствие и привилегия да пиша тези прекрасни слова. Нека Господ Бог ви промени завинаги, никога да не сте същите след срещата ви с Господа. Убеден съм че и жената от нашата история, защото тя е наша, един ден ще я видим на Небето заедно с всички други светии-нашите братя и сестри, никога след срещата си с Исус вече не е била същата. За това ви пожелавам и вие да имате мнооого срещи с Господ Исус Христос – Неговият Свят Дух и никога вече да не сте същите(към по-добро разбира се! :D) Амин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар