петък, 23 декември 2016 г.

Красимир Вишев - "Ако не си подготвен за лъжата"


Добро утро! Часът е 05:07 а Вие сте с Красимир Вишев :-) Искам да запиша една мисъл.
"Когато не си подготвен за лъжата, слушай Господа." Когато бяха в Едемската градина, Адам и Ева не бяха подготвени за лъжата. Както сме и ние днес в много ситуации заобиколени от лъжи. За щастие, както Адам и Ева, така и ние имаме решение на проблема. Проблема не беше лъжата, проблема не беше, че не бяха обучени и подготвени, проблема беше че не послушаха Господа. Когато не знаеш какво да правиш, чуй какво Господ казва чрез Неговото слово!
Адам и Ева не се страхуваха от Господа, докато не съгтешиха спрямо Бог и тогава възникна страх в тях самите. Можеха ли да се страхуват преди да бяха съгрешили? Разбира се, че не. Когато няма грях, няма и страх. Сега нека се телепортираме няколко хиляди години по-късно и да чуем нашият Господ и Спасител какво казва в Йоан 12:14-15 " А Иисус, като намери едно магаренце, го възседна, както е писано: „Не бой се, дъще Сионова! Ето, твоят Цар идва, възседнал на магаренце.“ Искаше ли Бог да се страхуваме от Него при сътворението? Направи ли ни страхливи? Иска ли Исус да се страхуваме от Бог и от Него? Тогава, Той направил ли ни е праведни, тоест без грях? Ако отново сме святи, този път не поради самите нас, защото Адам и Ева бяха направени святи, но те изгубиха тяхната праведност и святост, сега обаче ние сме праведни и святи, не защото станахме такива а защото сме в Христос и се ползваме от Неговата Божествена и вечна, праведност и святост, нужно ли е вече да се страхуваме от Бог, щом сме възстановени в праведност чрез Христос? Казвам, не и ще потвърдя тази праведност още веднъж чрез 1 Петър 2:24-25 "който Сам възнесе в тялото Си нашите грехове на дървото, така че ние, като сме умрели за греховете, да живеем за правдата; чрез чиито рани вие оздравяхте. Защото вие бяхте като овце, които блуждаят, но сега се върнахте при Пастира и Надзорника на вашите души." Взе ли Исус греховете ми? Да, аз Го приех за Господ и Спасител на живота ми, следователно моите грехове бяха наказани на Неговият кръст. Няма ги вече, Исус ги взе. Съветвам те ако още носиш греховете си, да се смириш пред Бог и да приемеш Неговият Син-Исус Христос. Сега, след като греховете ми са върху Исус, те вече не са върху мен, тогава какво става? Става това, че както Адам и Ева се радваха на праведност и святост в Едемската градина, така сега и аз се радвам, без да се страхувам от Господа. Но ако още носиш греховете си, страхувай се за живота си всеки ден, понеже не знаеш какво ще ти донесе утрото.
Мога да ти кажа това, Господ те обича, Той дойде за да те спаси, но Той никога няма да те насили да Го приемеш в сърцето си и живота си, това трябва сам да направиш, сам трябва да избереш.
Ако си вече Божие дете, не трябва вече да се страхуваш от Бог. Бог е любов. В любовта няма страх. Отец желае без страх към Него да идваш всеки ден пред Неговият трон на милост и благодат. "Затова нека пристъпваме с дръзновение към престола на благодатта, за да получим милост и да намерим благодат, която да ни помага своевременно."
Евреи 4:16 Вижте какво има при Бог, благодат, милост и благословение. Не дей с бягаш от благословенията, не бягай от доброто, само Бог те обича и Той те е създал за вечна любов.
Какъв мир само желае Бог да ви даде! Какво спокойствие в един завързан и тревожен свят! Каква утеха е да знаеш че поради Исус, ти вече си в добри отношения с Бог! Няма нищо по хубаво от твоят Създател и твоят Небесен Баща. Никога Бог не е искал да се страхуваме от Него, но без Господ Исус, ние просто щяхме да сме изгубени за вечността поради нашите грехове. Слава обаче да бъде на Бог и Отец на нашият Господ и Спасител Исус Христос, Който в голямата Си милост ни удостои чрез жертвата на Исус на кръста, да придобим вечен живот и наследство между всичките светии живяли някога! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар