събота, 24 декември 2016 г.

"Вяра до края!"



Не знам дали сте чели книгата Рут от Библията или дали сте гледали горният филм, но искам да ви споделя за вярата на Ноемин.
Заедно със своят мъж, Ноемин и двамата им сина били принудени да търсят просперитет в друга страна, понеже по онова време в Израел царял гладът. Докато били в Моав, мъжът на Ноемин умрял. След това синовете й се оженили за моавки и в рамките на следващите десет години, за нещастие на Ноемин, умряли и двамата й сина, така че тя останала със снахите си. Тук е мястото да споменем, как тази жена не се е отказала от Бога и как не е похулила името Му. Представете си скъпи дами какво означава да отидете заедно с цялото ви семейство в чужда страна и да останете само вие жива от всички. Замислете се, как се уповава на Бога, след всичките тези трагедии. Как тази жена се е събуждала всеки ден знаейки, че е вече сама.
Лесно е когато всичко е "прекрасно", но когато не е, тогава ни е нужна вяра. Библията казва, че вярата се получава от слушането на Библията, по никакъв друг начин, освен чрез Божието Слово. Нека се замислим, защо Бог е записал тази история на вяра за нас днес? Нека се замислим, че без вяра, няма да постигнем нищо. Нека не бъркаме вярата с надеждата, както я бърках аз самият. Да се надяваш, не означава да вярваш, но просто означава, че имаш надежда. Вярата е нещо по-голямо. Тя представлява мир и твърда увереност за неща, които още не сме ги видяли, като например спасението на човешката душа. Ако само се надяваш, че ще бъдеш спасени от Ада, значи ти не вярваш а се надяваш, но когато вярваш на Словото което казва, че поради кръста на Исус Христос, ти си вече спасен/а, тогава ти вярваш и вече го имаш. Нека Господ ни даде мъдрост, за да различим Надеждата и Вярата. "Вярата получава това, което Бог има за теб за в бъдеще."
Виждайки вярата на Ноемин, снаха й Рут е силно разтърсена от силата, която свекърва й черпела от нея. На вярно не се е било чуло и видяло след подобна загуба, някоя жена да продължава да живее. Интересно е как вярата на Ноемин се е просмукала и в Рут, навярно поради думите на Ноемин и Рут се е изпълвала с Божието слово и вяра, което означава че Ноемин е познавала Писанията. Изпълнена с Писанията, Рут също започва да говори думи на вяра и както по-късно разбираме, това което Рут изрече, след това тя го и получи, наистина тя прие Бога на Ноемин и стана от рода на Ноемин. Така родът на Ноемин беше продължен и от Рут се роди дядото на Цар Давид. Без да се надява, Ноемин получи чрез вяра, дори когато нямаше надежда за своят род, вярата й я пазеше независимо дали имаше надежда или не. И сега отново е момента да споделя, че Ноемин беше жена. Слава да бъде на Господа, понеже от малка беше поучавана на Писанията и за Бог, така нейната вяра я опази през пътешествието на нейния живот. Моля се скъпи читатели и вашата вяра да ви опази през пътуването на живота ви! Да стигнете там където Господ ви иска, едни истински победители!

Няма коментари:

Публикуване на коментар