вторник, 20 декември 2016 г.

"На жена не се отказва"

Лука 17:20-21
„А когато беше попитан от фарисеите кога ще дойде Божието царство, Иисус в отговор им каза: Божието царство не идва така, че да се забелязва; нито ще кажат: Ето, тук или там – защото, ето, Божието царство е сред вас.“
Лука 18:1-8
„Каза им и една притча за това, как трябва винаги да се молят и да не се уморяват, като каза:
В един град имаше един съдия, който не се боеше от Бога и човека не зачиташе. В същия град имаше една вдовица, която идваше при него и му казваше: Отдай ми правото спрямо противника ми! Но той за известно време не искаше. Но после си каза: Въпреки че не се боя от Бога и хората не зачитам, пак, понеже тази вдовица ми досажда, ще й отдам правото, да не би да ме измори с непрекъснатото си идване.
И Господ каза: Слушайте какво каза неправедният съдия! А Бог няма ли да отдаде правото на Своите избрани, които викат към Него ден и нощ, и ще се бави ли спрямо тях? Казвам ви, че ще им отдаде правото скоро. Но когато дойде Човешкият Син, ще намери ли вяра на земята?“

Настойчивост! Постоянство! Борба! Все силни оръжия с които вдовицата победи нечестивият цар. Не е ли прекрасно, вдовица да победи цар? Защо Исус използва в Своята притча жена, за да я нарече: Победител!... Скъпи сестри, Господ Исус Христос ви е създал за да бъдете повече от победители и за издигането, и свалянето на царе. Как става това ли? Чрез молитва, чрез борба, чрез, постоянство, чрез настойчивост и на края, чрез вяра! Господ Исус Христос много ви обича, скъпи сестри. Само ако можехте да видите сълзите в очите Му изпълнени с любов… Той ви прегръща, Той е вашият Баща завинаги! Обича ви с вечна любов и никога няма да ви остави, никога няма да ви запрати в Ада, защото Библията казва, че за вас, скъпи сестри, Бог не пожали Своят Възлюбен Син – Исус, та как няма да ви подари и всичкото добро? Вие вече имате вечен живот, който не можете да изгубите, това е подаръкът на вашият небесен Баща! Но нека се върнем към притчата на Исус.
В Своята притча Господ говори за: Молитва, умора, смелост, жена, настойчивост, говорене, молба, правото, отказ, разкаяние, страх, досада, умора, постоянство, Божи избрани(ние :Р), забавяне, даване, на време, Човешкият Син, вяра. Ако проследите последователността на притчата, ще откриете следната последователност от думи. Това което желая да запомните е, че на едно и също място в Библията, като грозд, тези думи са свързани, не от някой писател или човек, но от Самият Господ Исус Христос, Словото Божие. Нека да ги интерпретираме:

Молитва + умора = Постоянство
Смелост + жена + настойчивост + говорене(не забравяйте да говорите :D ) + молба + изискване за правото = Жена, нали така казва Господ Исус за вас дами :D !?!
Отказ + разкаяние + страх + досада + умора = Победата на жената
Постоянство + Божи избрани + забавяне + даване + на време + Човешки Син + Вяра = Чрез вяра в Божият Син, на определеното от Бога време, без Бог да закъснее, поради твоето постоянство и положение на избран/а от Бога(това е твоето семейно положение, ти беше родена в Божието семейство, това означава избрана от Бога), ще получиш своето желано от Бога. Нали все пак за това Исус разказва тази притча, („Каза им и една притча за това, как трябва винаги да се молят и да не се уморяват“).
Нека пак да се върнем към притчата. Кой беше главният герой в притчата? Жената. На кого са присъщи горните изброени качества? На жената. Защо Исус разказва тази притча? За молитвата. Молитвата и жената са тясно свързани според тази притча. Кого победи нежната, ранимата, чувствителната, самотната, беззащитната  жена? Царят. И то не кой да е цар е един, който от Бог нямаше страх и не му пукаше за никой човек. Ето такъв цар победи жената а не някой добър :D Нека се поучим скъпи дами от тази притча на Господ Бог и нека дълбоко в нас да навлезе това слово, до най-вътрешните ни части. Оставям ви да размишлявате за това, кои ви е направил Господ и какви прекрасни творения на Неговата любов сте, щом за вас живота си даде!

Няма коментари:

Публикуване на коментар