понеделник, 28 ноември 2016 г.

„Как мога да разбера своето бъдеще?“



„Как мога да разбера своето бъдеще?“

(„Предсказване на бъдещето“)


„Деяния на апостолите“ 16:16-19
„Веднъж, когато отивахме към мястото за молитва, срещнахме една робиня, в която се беше вселил дух, предсказващ бъдещето. Господарите й печелеха много от нейните гадателски способности. Тя тръгна след Павел и нас, като викаше: „Тези мъже служат на Всевишния Бог! Те ви известяват как можете да се спасите!“ Това продължаваше много дни, докато Павел се ядоса, обърна се и каза на духа: „В името на Исус Христос ти заповядвам да излезеш от нея!“ И духът мигновено излезе. Като видяха това и разбраха, че надеждата им за печалба изчезна, господарите на тази робиня сграбчиха Павел и Сила и ги повлякоха към градския площад...“
                Скъпи приятели, още от старо време врачове и гледачи са предсказвали бъдещето чрез силата на Сатана, това ни е известно от книгата на Библията – „Деяния“, която е писана преди близо 2000 години. Имаше още и различни магьосници, които вършеха чудеса, но в тази статия няма да пиша за тях. Днес малко хора знаят с каква сила точно работят врачовете и гледачите, за да ошушкат така или иначе вече обеднялото българско общество, за да разберат отчаяните хора своето бъдеще. Това, което е по-важно, че повечето хора не си дават сметка какви проблеми си навличат за в бъдеще и защо вместо живота да им става по-добър, за съжаление с годините започва да изчезва всяка надежда и алкохола, наркотиците, както и похотта вземат надмощие над самите тях, така и в по-горната историята надеждата за печалба изчезна, след като апостол Павел изгони предсказателният дух от робинята.
Нека чуем какво казва Господ Исус, когато дава наставление на Своите ученици: „Даром сте получили, затова и даром давайте.“ Матей 10:8(б). Господ Исус, както Го нарича апостол Йоан, заповяда на Своите ученици, каквато и дейност да извършват в Неговото име, да не търсят печалба и да не го вършат заради облаги. Ако врачовете и гледачите на този век служеха на Господа а не на Дявола, нямаше да вземат и една стотинка. Цялата работа скъпи читатели е че може да потърсите услугите на врач или гледач за съответната цена, но трябва да знаете че не търсите помощ от правилната сила.
Според Библията, когато Господ изгонил Сатана(Луцифер) от Небето, Бог не отнел силата му, но оставил Сатана и една трета от ангелите му(на Дявола) да се скитат из Вселената, за да покаже на останалата част от ангелите за в бъдеще, защо Сатана и неговите ангели завинаги трябва да бъдат запратени в Огненото Езеро, където ще бъдат мъчени денем и нощем през цялата вечност. Днес ясно виждаме до къде са стигнали действията на Сатана и покварата на човека, с което всеки ден все повече се убеждаваме, че злото не е бъдещето което искаме да изберем!
Скъпи приятели, Господ Бог има свои инструменти за да разберете своето бъдеще. Един простичък ориентировъчен пример е да се помолите в къщи на Господ Исус, да ви даде на сън какво ви очаква. Не е нужно дори да отивате при друг човек, не е нужно да давате огромни суми и да търсите силата на Дявола за подобни услуги, Бог е Всемогъщ, Библията казва: „Не е възможно да сложиш жар в пазухата си и да не се изгориш!“, докато Дявола ще ви открадне не само финансите, здравето а накрая и живота, Господ Бог Създателят на Вселената, Бог Който е сътворил всичко красиво и за нас, от Когото са всяко добро и добър дар, няма да поиска от вас пукната стотинка, защото както казва Исус: „Само Бог е Добър!“.
Не се оставяйте да ви лъже Дявола, четете Новият Завет, Господ не е скрил нищо от нас, за да знаем как да живеем в света. Бъдете много благословени и мъдри в името на Господ Исус Христос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар