сряда, 23 ноември 2016 г.

"но се противете на дявола"

 "И стана война на небесата: излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели;  обаче те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето.   И беше свален големият змей, онази старовременна змия, която се нарича дявол и Сатана, който мами целия свят; свален беше на земята, свалени бяха и ангелите му заедно с него.   И чух силен глас на небесата, който казваше: Сега дойде спасението, силата и царството на нашия Бог и властта на Неговия Христос; защото бе свален клеветникът на нашите братя, който ги клевети денем и нощем пред нашия Бог.    А те го победиха чрез кръвта на Агнеца и чрез словото на своето свидетелство; защото не обичаха живота си дотолкова, че да бягат от смърт.   Затова веселете се, небеса, и вие, които живеете в тях. Но горко на вас, земя и море, защото дяволът слезе при вас много разярен, понеже знае, че му остава малко време."
Откр. 12:7‭-‬12

"А Исус им каза: Видях Сатана да пада от небето като светкавица."
Лука 10:18

"Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, обикаля като ревящ лъв, като търси кого да погълне.   Съпротивете му се, като стоите твърди във вярата, като знаете, че същите страдания се понасят и от братята ви по целия свят.   А Бог на всяка благодат, Който ви е призовал в Своята вечна слава чрез Христос Исус, ще ви усъвършенства, утвърди, укрепи и направи непоколебими, след като пострадате малко.   На Него да бъде господството до вечни векове. Амин."
1 Пет. 5:8‭-‬11

"И така, покорявайте се на Бога, но се противете на дявола и той ще бяга от вас.   Приближавайте се към Бога и Той ще се приближава към вас."
Як. 4:7‭

Няма коментари:

Публикуване на коментар