сряда, 23 ноември 2016 г.

"даването"

Скъпи приятели, днес докато четях шеста глава на второзаконие, Господ ми говори на сърцето за даването. Това и искам да ви споделя, защото вярвам че е много важно, понеже е едно от трите най-важни неща, за които Господ говори в Матей шестата глава, и то е даването.
Много християни искат да избягат от това, че Господ говори за пари, но парите не трябва да са ни бог а субсидии или още казано стока. Това не е най-важното нещо в живота.

Вчера докато гледах един гангстерски филм, имаше двама най-голями шефове. Единият не беше убивал никога, но трупаше богатства, апартаменти и искаше да е голям човек. Единственото убийство което беше извършил беше поръчково и то беше насочено към негов човек, който смяташе за вреда.

Другият, големият шеф обичаше убийства и с тежка ръка да управлява нарко империята си. Един ден при него дойде човек да му иска 10000 долара за да направи в гетото боксова зала за децата, да не мислят само за наркотиците. Големият шеф се съгласи и Му даде даже 15000 долара, защото 500000 долара бяха нищо за империята им.
Същата вечер полицията заключи цялата престъпна организация без да пострада никой освен по-малкият шеф, който винаги трупаше богатство и апартаменти за себе си, той беше разстрелян от наемни убийци също от неговата организация.
Бог ми насочи вниманието, че този който даваше и помагаше, Бог го пазеше независимо злодеянията му. Докато другия мислеше единствено за себе си и умря млад.

Скъпи братя и сестри. Господ иска да вижда нашата вяра, нашето поклонение! Когато Бог пожела да види вярата на Авраам, Бог поиска Авраам да даде. В случая това беше синът на Авраам.

Когато Авраам се покланяше на Бога, той не просто издигаше ръце към Господ и Му се покланяше до земята, но даваше и десятъка от всичко придобито. Това е истинско поклонение на Бога, да помогнеш с десетата част от финансите си на сирачето, вдовицата, чужденеца, бедния и списака продължава.

Искам да ви спра вниманието на думите на Исус:
С каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмерва.
Събирайте си богатства на Небето.

Духовният закон на даването гласи, че колкото даваш, толкова ще имаш. Не може да не даваш а да имаш всичко, на края ще го загубиш безвъзвратно.
Ако искаме да имаме ще трябва да научим първото от трите дела на праведността, милостинята, даването.

Вижте, вярата трябва да е видима, за да имаме видими резултати. Не може просто да казваш, аз вярвам. Когато Бог изпита Авраамовата вяра, Той поиска нещо видимо. Така ще е и при нас, ако искаме вярата ни да работи, ще трябва да се вижда. Естествено че само за пред Бог. Ако го правим с цел да ни хвалят и да ни виждат хората, тогава нямаме награда при Бог.

Някои хора чакат първо да станат милионери, за да помагат на нуждаещите. Но верният в малкото ще е верен и в многото. Ако можеш да си добре с малко, тогава ще можеш да боравиш и с много финанси, за да не ги загубиш но винаги да ги умножаваш и да си дарител а не консуматор. Бог иска да вижда вярата ни скъпи братя и сестри. Срещал съм хора, които си седят на едно и също финансово положение само защото мислят че ако си дават десятъка в църквата няма да има какво да ядат, но не това казва Библията. Точно обратното, Господ казва, опитай Ме и виж дали не съм Верен, дали няма да потекат благословения в живота ти! Но Аз, казва Господ, първо трябва да видя твоята вяра и тогава, ти ще видиш Моите благословения за поколения напред!

Схванахте ли скъпи приятели. Бог така е измислил нещата, че да се виждат. Едва тогава и ние ще видим това, което е обещал.

Ще загатна само за другите две неща след даването и то са молитвата и поста. Ако сме слаби в тях, значи още не сме се научили за "милостинята". Нека се научим да даваме и после да се научим да се молим или постим, но преди тях е даването.
Църквата ги е подхванала наопаки, но редът е: "милостиня, молитва, пост"

Внимавайте да не вършите благодеянията си пред човеците, за да ви виждат; иначе нямате награда при своя Отец, Който е на небесата.    И така, когато правиш милостиня, не тръби пред себе си, както правят лицемерите по синагогите и по улиците, за да бъдат похвалени от човеците. Истина ви казвам: Те са получили вече своята награда.   И когато се молите, не бъдете като лицемерите; защото те обичат да се молят, стоящи по синагогите и по ъглите на улиците, за да ги виждат човеците. Истина ви казвам: Те са получили вече своята награда.    А когато постите, не бъдете унили като лицемерите; защото те помрачават лицата си, за да ги виждат човеците, че постят. Истина ви казвам: Те са получили вече своята награда.    Не си събирайте съкровища на земята, където молец и ръжда ги разяждат и където крадци подкопават и крадат.    А си събирайте съкровища на небето, където молец и ръжда не ги разяждат и където крадци не подкопават, нито крадат;   защото, където е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.
Мат. 6:1‭-‬2‭, ‬5‭, ‬16‭-‬16‭, ‬19‭-‬21 РИ ББД

Съгласни ли сте с това сладурчета? 😇😍😘😘😘😘
Много ви обичам! Господ да ви даде мъдрост и сила! Амин.
Лука 6:38
"давайте, и ще ви се дава; добра мярка, натъпкана, стърсена, препълнена ще ви дават в пазухата; защото с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмерва."

Няма коментари:

Публикуване на коментар