вторник, 22 ноември 2016 г.

"Гергьовден"

“В начало бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. То в начало беше у Бога. Всичко чрез Него стана; и без Него не е станало нищо от това, което е станало. И Словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.”
Библия Йоан 1:1‭-‬3‭, ‬14

Бъдете благословени! Добър ден!
Вижте приятели, Словото на Бог стана плът и се роди от жена, Мария. Забележете че преди това не е било плът а Бог. Всичко чрез Него стана и без Него, нищо не е било създадено! Забележете блаженият апостол Йоан за Кого ни говори. Не ни говори за Георги или Павел, но за Исус Христос. Само Той бе Бог, Който стана плът за мен и теб приятелю, за да вземе, моите и твоите грехове. В Библията е записано: “А на онези, които Го приеха, даде право да станат Божии деца – на тези, които вярват в Неговото Име;” Йоан 1:12, за кое име говори, че ако вярваме, ще бъдем деца на Бог? В името на Исус Христос, това е истинският имен ден, тоест, в кое име. Вижте още един стих от единственият Божи авъоритет: “и че трябва да се проповядва покаяние и опрощаване на греховете в Негово Име на всички народи, като се започне от Ерусалим.” Лука 24:47 За кое име говори евангелието Лука, написал едно от евангелията и книгата, Деянията на апостолите? Говори за името на Исус Христос.
Още един стих ще цитирам, този път от апостол Павел: “Нима Христос се е разделил? Нима Павел беше разпънат за вас? Или се кръстихте в името на Павел?” 1 Коринтяни 1:13
Кой беше разпънат за нас на кръст? Георги, Павел, Йоан? Не, Божият Син, Исус Христос. В кое име се кръстихме? Само в името на Исус Христос. Виждате ли приятели защо името е от такова значение и защо именния ден е важен. Не сме ние важните, понеже сме просто хора, но истински значимото е Христос и Неговото име, Исус.
Видяхме и апостол Йоан какво казва, видяхме и евангелизатор Лука какво казва и апостол Павел, също, това са все хора написали повечето от Новият Завет на Библията и съм сигурен, че другите хора писали и Старият и Новият Завет на Библията са съгласни с казаното от мен.
“Затова и Бог Го възвиси най-високо и Му даде Името, което е над всяко друго име; така че в Името на Иисус да се поклони всяко коляно от небесните и земните, и подземните същества и всеки език да изповяда, че Иисус Христос е Господ, за слава на Бог Отец.” Филипяни 2:9‭-‬11

Няма Гергьовден в Библията, нищо лично срещу хората които празнуват своят имен ден, но такъв празник в Библията не съществува и ако съществуваше, със сигурност щеше да бъде само и единствено в името на Исус Христос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар