сряда, 23 ноември 2016 г.

"не ги ползва"

“но словото, което те чуха, не ги ползваше, понеже не се съедини чрез вяра в онези, които го чуха.” Евр. 4:2б
Реших да ви пиша скъпи братя и сестри да вярвате на словото, понеже всеки който не вярва на нещо от Божието слово, за него то няма да работи. С това искам да кажа, че независимо дали са записани обещанията или всеки ден изповядваме стихове с обещание, те няма да работят за нас ако не ги вярваме. Нека си зададем въпроса: “Има ли нещо от Божието слово в което да се съмнявам че ще се случи в живота ми?” Ако се съмняваш в обещанията на твоят небесен Баща, те просто няма да работят за теб каквото и да правиш, защото единствения начин да ги получиш е като просто ги вярваш.

Ако не вярваме, че Божието слово е сто процента истина а както знаем, “Бог не може да лъже”(“Бог не е човек, за да лъже,  нито човешки син, за да се разкае;  Той каза и няма ли да извърши?  Той говорѝ и няма ли да го приведе в действие?”
Чис. 23:19), докато не престанем да анализираме с умовете си дали някои обещания от Божието слово са за нас(което е пълна глупост), няма да му вярваме и следователно, словото няма да има сила в живота ни.

Ще започна с най-важните неща, за да укрепне вярата ни в Бог и Неговото слово.
“Цялото Писание е боговдъхновено и полезно” 2 Тим. 3:16а
Виждаме от апостол Павел, че цялото! Писание е Боговдъхновено! и пак важно нещо, то е винаги полезно! Ако някога дявола ти каже: “Защо ще го четеш пак това, та ти го знаеш.”, вие му кажете: “Дяволе, Словото казва, че цяяяяялото, цялото! писание е Боговдъхновено и полезно!, чу ли ме, полезно е! За това ще го чета винаги!”

Второто важно нещо за нашата вяра се намира във 2 Коринтяни 1:20 “понеже, колкото са Божиите обещания, всичките в Него са да! – затова и чрез Него е амин! за слава на Бога чрез нас.” Виждаме пак апостола да ни поучава, че независимо колко много са Божиите обещания, те всички за нас са “Да!”, за това казваме чрез Исус Христос и “амин”! :D За това искам да ти кажа братко и сестро, независимо къде намериш обещание в Библията, приеми го за себе си, защото Библията казва, че за теб всичките Божии обещания са “Да”, няма друго положение, но както споделихме най-горе, ако не ги вярваш че са за теб, те няма да работят в живота ти.
За тези, които са по-навътре в словото ще споделя, че независимо дали обещанията са от Старият Завет или от Новият Завет, всички те са изпълнени в Исус Хриостос, както знаем, Той е началото и края, това ще рече, че в него се обединяват всичките обещания дадени в Стария и Новия Завет. За нас днес, Неговата Невяста - Църквата на Христос, всички Божии обещания са “Да” и “амин” чрез Исус Христос.

Ще ви кажа една тайна. Ако вярвате във всяко обещание, което намерите в Библията и ако го изповядвате с вяра, вие му давате живот във вашият живот. Както едно семе посято в земята, обещанието което сте приели за себе си и изповядали с устата си, ще расте. Всичко, което трябва да правите след като сте посадили семенцето е да го поливате редовно с вяра и изповядване. На определеното време обаче, както и дръвчетата не дават веднага плод, но след около третата година, така и вашето Божие обещание няма да стане веднага, но слава да бъде на Бога, ще стане!, защото Бог каза и ще го извърши, той заповяда и няма ли да стане! Верен е Бог и Бог е верен на словото Си! За това приятели, вярвайте словото, сейте на време и без време, поливайте посятото с още вяра и ще ви бъде! Бъдете много благословени, тази заповед получих от Бога, да бъдете много благословени заповядва Господ Бог! Амин :D

Вярвайте че в раните на Исус сме изцелени в дух, душа и тяло! Вярвайте го и изповядвайте го с радост 😁😍 и благодарение на нашият Спасител!❤️😊😊😊😊

Няма коментари:

Публикуване на коментар