сряда, 23 ноември 2016 г.

"Викам към Бога с гласа си. Да!"

"Викам към Бога с гласа си. Да! Към Бога с гласа си; и Той ще ме послуша.   В деня на неволята си търсих Господа, нощем простирах ръката си към Него, без да престана; душата ми не искаше да се утеши.   Спомням си за Бога и се смущавам; оплаквам се и духът ми отпада. (Села.)  Удържаш очите ми в безсъние; смущавам се дотолкова, че не мога да продумам.   Размислих за древните дни, за годините на старите времена.   Спомням си за нощното си пеене; размишлявам в сърцето си и духът ми загрижено изпитва, като казва:   Господ довека ли ще отхвърля? Няма ли вече да покаже благоволение?   Престанала ли е милостта Му завинаги? Пропада ли обещанието Му завинаги?   Забрави ли Бог да бъде благодатен? Или в гнева Си е затворил Своите благи милости? (Села.)   Тогава казах: Това е слабост за мене – да мисля, че десницата на Всевишния се изменя.   Ще спомена делата Господни ; защото ще си спомня чудесата, извършени от Тебе в древността,  и ще размишлявам върху всичко, което си сторил, и делата Ти ще преговарям.    Боже, в святост е Твоят път;  кой бог е велик, както истинският Бог?  Ти си Бог, Който върши чудеса; явил си между племената силата Си.   Изкупил си с мишцата Си народа Си, синовете Яковови и Йосифови. (Села.)   Видяха Те водите, Боже, видяха Те водите и се уплашиха; разтрепериха се и бездните.   Облаците изляха поройни води; небесата издадоха глас; също и стрелите Ти прелетяха.   Гласът на гърма Ти беше във вихрушката; светкавиците осветиха вселената; земята се потресе и се разклати.   През морето беше Твоят път и стъпките Ти – през големите води, и следите Ти не се познаваха.   Водил си като стадо народа Си с ръката на Моисей и на Аарон."
Пс. 77

Вижте този човек в какво тежко положение се е намирал и по какъв начин Господ го е извел от този душевен затвор.
Едва когато е започнал да вярва на Бог и Неговото слов, едва когато е започнал да размишлява за историите в Библията и чудесата които били записани, тогава след многото му човешки опити е дошла победата в живота му.
За това ви казвам, оставете сълзите, оставете притеснението и вземете мечът на Духът който е Божието слово. Четете и размишляваме върху прочетеното и ще победите всеки враг!😁

Псалм (#8) на Давид.
"Господи, БОЖЕ наш, колко е величествено Името Ти по цялата земя – Ти, който си положил славата Си над небесата! От устата на деца и кърмачета си приготвил хвала заради противниците Си, за да накараш врага и отмъстителя да замълчи.
Когато гледам Твоите небеса, дело на Твоите пръсти, луната и звездите, които Ти си поставил, си мисля: Какво е човек, че да го помниш, и човешки син, че да го посещаваш? А Ти си го направил малко по-долен от ангели(от иврит - Божеството), със слава и великолепие си го увенчал. Направил си го владетел над делата на ръцете Си, положил си всичко под краката му: всичките овце и говеда, също и полските животни, небесните птици и морските риби – всичко, което минава по морските пътеки. Господи, БОЖЕ наш, колко е величествено Името Ти по цялата земя!"

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ВЪЗЛЮБЕНИ НА ГОСПОДА, ДА, ТИ СИ ВЪЗЛЮБЕН/А НА ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС!

Няма коментари:

Публикуване на коментар