сряда, 23 ноември 2016 г.

„Това ви писах на вас, които вярвате в Името на Божия Син, за да знаете, че имате ВЕЧЕН живот.“ 1 Йоан 5:13

„И както Мойсей издигна змията в пустинята, така трябва да бъде издигнат Човешкият Син, че всеки, който вярва в Него (да не погине, а) да има вечен живот. Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, а да има вечен живот.  Понеже Бог не изпрати Сина Си на света, за да съди света, а за да бъде светът спасен чрез Него. Който вярва в Него, не е осъден; който не вярва, е вече осъден, защото не е повярвал в Името на Единородния Божи Син.“ „Който вярва в Сина, има вечен живот; но който не се покорява на Сина, няма да види живот, а Божият гняв остава върху него.“ - Евангелие от Йоан 3:14-18,36
Скъпи приятели, и аз, както апостол Йоан, сметнах за добре да ви пиша, за вечния живот, който вече имате в Господ Исус Христос – Божият Син. Някои вече са се досетили от заглавието на публикацията. Пиша ви скъпи приятели, защото има много неразбирателство по тази тема. Хората се питат: „Аз спасен/а ли съм? Имам ли вечен живот? Къде ще отида след смъртта си? Какво ще стане с мен? Какво е решението на Бог за мен? Ще ме запрати ли в Ада? Дали ще отида на Небето при Бог завинаги?“, когато на човек не са му ясни тези въпроси той живее в страх. Искам да ви кажа приятели, че страхът не е добро, да живееш в страх от Бог, твоят Баща е възможно най-тъжното нещо за твоят Баща, който не иска децата Му да живеят в страх. Ей, хора, упомнете се! Желае ли Баща ви да живеете в страх? Не казва ли Библията, че Бог ни е освободил от „страхът от смъртта“? И как ще ни е освободил ако все още както някои християни чакат да отидат в Ада, срам и позор за тях, защото не слушат Святият Божи Дух какво говори, но разни доктрини и демонски учения. Но, радвайте се, защото, ето, Бог изпраща днес словото си към теб, който и да си ти, за да те очисти от лъжи и заблуди с които си държан/а! Радвай се и пей, защото днес ще си свободен/на мъж и жена на Господа!
Тази сутрин приятели, когато бях вкъщи, Господ проговори на сърцето ми и каза: „Виждаш ли колко е хубаво да живееш без страх? Колко е хубаво да си уверен, че те обичам и никога няма да те оставя? Усещаш ли радостта от живота, който съм ти дал?“ Тогава се замислих за всички християни, които не са уверени в спасението им и във вечния живот, който Бог им е подарил. Спомних си, че много от тях вярват, че е възможно да отидат в Ада и тогава ми стана много мъчно, понеже се замислих, „Колко ли много го боли Бог, да вижда децата Му да се страхуват от Него и да мислят, че може да отидат в Ада?“ Това е тъжната реалност, скъпи приятели. Когато не си уверен в любовта на твоят небесен Баща, ще мислиш така и ще живееш в страх, вместо да си изпълнен с любов и благодат. И знаете ли още какво, хората ще ви избягват, да, ще ви избягват, защото не сте светлина и сол, но сте станали тъмнина. Провокирам ви да промените мисленето си по отношение на Бог! В тази статия ще стане точно това и ако вие откажете, да знаете че отказвате на Бог, не на мен, защото аз за Него пиша :D !
От горният пасаж става ясно каква е целта на Бога, да имаме вечен живот, да не отидем в Ада. Става ясно също, че Бог не изпрати Синът Си да осъди света, но да спаси света, за това скъпи братя и сестри, моля ви се, спасявайте света, не го съдете! Сега нека да погледнем следното изречение: „Който вярва в Него, не е осъден; който не вярва, е вече осъден“, в кое време е употребена думата „осъден“, в минало или бъдеще? Както виждаме е в минало, което ще рече, че щом приемеш Христос за Господ и Спасител на живота си, ти си вече оправдан от Бог за всичките ти грехове, минали, настоящи и бъдещи. Когато Исус умря на кръста преди две хиляди години, Той не понесе само твоите минали грехове, защото ти още не се беше родил, но Той понесе греховете на целият ти живот, за това Библията казва, че Той може СЪВЪРШЕНО да спасява онези, които идват при Него! Какво обаче да кажем за: „Който вярва в Сина, има вечен живот“? Ако говорехме за живот, сигурно щяхме да разберем какво означава, но тук апостола ни говори за вечен живот. Можем ли да обясним какво е живот? А можем ли да обясним какво е вечен живот? Дали има човек, който може да разбере за какво точно става въпрос? Едва ли. Но, все пак, нека малко да дадем работа на въображението ни, нека малко да помислим, знаем ли какво е живот и какво е вечен живот?... Ще направя следното сравнение. Да кажем, че живота ни на Земята е просто живот а живота ни на Небето е вечен живот. Единият има край, другият няма край. Вечно, скъпи приятели е ВЕЧНО, което означава ЗАВИНАГИ, нещо което няма да има край! „Който вярва в Сина, има вечен живот“ Йн.3:36а Но ако това не ни е достатъчно да ни убеди, слава да бъде на Господ Исус за Неговото слово, скъпи приятели, има още много за вечния живот.
Исус Христос: „Истина, истина ви казвам: който слуша Моето слово и вярва в Този, който Ме е пратил, има вечен живот и няма да дойде на съд, а е преминал от смърт в живот.“ Йн.5:24 Ох как искам винаги да слушам Исус! Хора! Слушате ли словото на Исус или слушате разни доктрини и поучения върху Библията, които ви казват, че ще отидете в Ада? Или вероятно слушате хора, които ви казват същото? Този стих ви заявява ясно, че „който слуша словото на Исус и вярва в Бога“, има вечен живот! Още малко ще поговоря върху този стих, та дано паднат грешните ви разбирания за спасението. Исус ви казва истината! Няма да отидеш в осъждение, но ти вече си „преминал от смърт в живот“! Запомни думите на Исус! Ти си преминал вече в живот, не си в смърт, тук говори за вечен живот и вечна смърт, ти вече си преминал във вечен живот! Няма да си съден за греховете си(„и няма да дойде на съд“)! Изброихме един пасаж и един стих от Божието слово, нека да продължим и дай Боже Исус да ни освободи от „страхът от смъртта“ и от всеки страх, защото Бог не ни е дал дух на страх, но на сила, любов и здрав разум!
„И това е волята на Този, който Ме е пратил: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз ще го възкреся в последния ден.“ „Истина, истина ви казвам: който вярва в Мен, има вечен живот.“ „Който яде Моята плът и пие Моята кръв(„Господна вечеря“), има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.“ - Исус Христос. Евангелие от Йоан 6:40,47,54 Мили братя и сестри, волята на вашият Баща е да имате вечен живот, за това изпрати Исус, защото по никакъв друг начин не можехме да имаме вечен живот. Нито чрез безгрешният ви живот, нито чрез праведният ви живот, нито чрез спазване на „Десетте Божи заповеди“, нито чрез спазването на „Закона“, тогава кой ви кара да си мислите, че едно спасение, което не можете да го заслужите, можете да го загубите? Можеш ли да загубиш нещо, което никога не можеш да спечелиш? Хора, тук говорим за вечни неща, спасението не е телефон, за да ти го открадне някой или да го загубиш, това е дар от Бог, говорим за вечни неща, дано да разбираме разликата от временно и вечно, защото спасението ти е точно такова, то не е временно, както ще ни стане ясно с помощта на Бог Святи Дух. Боже, дай ни мъдрост да разбираме Твоите дела и Твоето слово. Възлюбени и твърде желани на Бога и Господа Исус Христос, казва ли днес Исус: „и Аз ще го възкреся в последния ден“? Казва ли Исус че ще ни възкреси, тоест че ще ни спаси? Аз искам да вярвам на Неговите думи, защото както споменахме по-горе, който слуша словото на Исус, няма да отиде на съд, има вечен живот и е преминал в живот. Ето тук, в този стих, Исус пак уверява хората в Ерусалим, че само в Него те ще имат вечен живот, не като спазват Законът даден на Мойсей, но като вярват на Исусовите думи. За това братко и сестро, вярвай на Исусовите думи: „който вярва в Мен, има вечен живот“! Вярвай че, „Аз ще го възкреся в последния ден“! Вярвай на Исус, бъди уверен/а в Неговото слово! Не вярвай на своят си ум, вярвай на Исусовите думи! Колко много имаме нужда да чуваме какво ни говори Исус! Какъв мир ни дава само! Живейте освободени от всеки страх! Нека се премахне всеки страх от живота ви! Докато не вярвахте в Христос, вие живеехте управлявани от страхът, защото големците на този свят управляват със страх, но слава да бъде на Господа, че приехте Исус за ваш Господ и Спасител, новият ви Цар – Исус управлява своето царство с любов! Запомнете, Исус управлява своето Царство а вие сте част от него, с много любов! Запомнете това :D
Исус Христос: „И Аз им давам вечен живот; и те никога няма да загинат и никой няма да ги грабне от ръката Ми.“ Йн.10:28 „И зная, че Неговата заповед е вечен живот. И така, това, което говоря, го говоря така, както Ми е казал Отец.“ - Исус Христос, Йн.12:50 „А това е вечен живот – да познаят Теб, единствения истинен Бог, и Иисус Христос, когото си изпратил.“ Йн.17:3
Според горните стихове, имате ли вечен живот? Ще загинете ли някога? Защитава ли ви Бог? Каква е волята на Бог? Думите на Баща ни ли говори Исус? Кое ни носи вечен живот? Когато опознаваме Бог и Исус Христос, това е заповед която Бог ни дава, да Го опознаем и да опознаем Неговият Син Исус Христос.
Приятели, не се съмнявайте в Божието слово, когато сам Бог ви уверява във вечният живот, който ви е дал. Не се съмнявайте и ни най-малко за благодатта, което ще ви се покаже, когато се върне Христос със слава и огромна сила! Вярвайте на думите Му! Вижте колко ясно ни е говорел Бог чрез Синът Си Исус!
„И както Мойсей издигна змията в пустинята, така трябва да бъде издигнат Човешкият Син, че всеки, който вярва в Него (да не погине, а) да има вечен живот. Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, а да има вечен живот.  Понеже Бог не изпрати Сина Си на света, за да съди света, а за да бъде светът спасен чрез Него. Който вярва в Него, не е осъден; който не вярва, е вече осъден, защото не е повярвал в Името на Единородния Божи Син.“ „Който вярва в Сина, има вечен живот; но който не се покорява на Сина, няма да види живот, а Божият гняв остава върху него.“ - Евангелие от Йоан 3:14-18,36

Няма коментари:

Публикуване на коментар