сряда, 23 ноември 2016 г.

"Никой да не ви осъжда"

Колосяни 2:16
“И така, никой да не ви осъжда за ястие или питие, или във връзка с някой празник или новолуние, или събота,”
Яков 4:11-12
“Не говорете зло един за друг, братя; който злослови брата или съди брат си, злослови закона и съди закона; а ако съдиш закона, не си изпълнител на закона, а съдия. Има само един Законодател и Съдия, който може да спаси и да погуби; а ти кой си, за да съдиш ближния си?”
Римляни 14:4
“Кой си ти, за да съдиш чужд слуга? Пред своя собствен господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои.”
Римляни 14:10
“Но ти защо съдиш своя брат? Или пък ти защо презираш своя брат? Понеже ние всички ще застанем пред Христовото съдилище.”
1 Коринтяни 4:3
“А за мен е най-малко нещо да бъда съден от вас или от човешки съд; аз дори не съдя сам себе си.”
Лука 6:37-Исус Христос:
“Не съдете, и няма да бъдете съдени; не осъждайте, и няма да бъдете осъждани; прощавайте, и ще бъдете простени;”
Матей 7:1
“Не съдете, за да не бъдете съдени.”
1 Коринтяни 4:5
“Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господ, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата. И тогава всеки ще получи своята похвала от Бога.”
Йоан 3:17
“Понеже Бог не изпрати Сина Си на света, за да съди света, а за да бъде светът спасен чрез Него.”
Римляни 14:3
“Който яде, да не презира този, който не яде, и който не яде, да не съди този, който яде, защото Бог го е приел.”
Римляни 14:13а
“Затова, нека вече не се съдим един друг”
Матей 7:2а-Исус Христос
“Защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще ви съдят;”
Римляни 8:1
“И така, сега няма никакво осъждане за онези, които са в Христос Иисус.”

Сметнах за добре да ви пиша братя и сестри за осъждението и съденето. Както виждате в по-горните стихове, съденето и осъждането не е наша работа, но все пак много християни имат такова отношение към вярващи и не вярващи. За това искам да ви помоля скъпи братя и сестри да оставите съденето и осъждението, и да се насочите към прошката и приемането, към простените ви грехове и приемането ви от Бога поради пролятата Христова кръв на голготският кръст. Но нека все пак да разгледаме горните стихове от Божието слово.
Защо да не ни осъжда някой за ядене, пиене, празници и т.м.п.? на първо място, осъждането е от дявола. Дявола е вече осъден и иска другите да чувстват неговото осъждение. Според Библията само Бог е съдия и знае всички тайни и намерения на сърцето. Исус ни учи на прошка и приемане, на благодат а не на религиозност. За това братко или сестро ако си тръгнал/а към духът на религията, остави религията, религиозността и съденето, и започни като Исус да приемаш всеки един, независимо дали е вярващ или не, защото приемането е любов а любовта освобождава пленниците на сатана, докато осъждането и съденето водят хората към грехът и ада. на Небето царува прошката а не осъждението, променете мисленето си в това отношение! Не говорете зло едни за други, не презирайте никого защото Бог го обича и умря на кръст за него, недейте дори себе си да съдите оставете това на Господ Той ще ви изобличи В МОЛИТВА ако има нещо, приличайте на вашият най-голям брат и Господ - Исус Христос: Йоан 3:17 “Понеже Бог не изпрати Сина Си на света, за да съди света, а за да бъде светът спасен чрез Него.”, “Който яде, да не презира този, който не яде, и който не яде, да не съди този, който яде, защото Бог го е приел.”, “Затова, нека вече не се съдим един друг”, “И така, сега няма никакво осъждане за онези, които са в Христос Иисус.”. Не се оставяйте другите да ви съдят, не приемайте осъждение от никого, оставяйте като добри Божи деца всеки съд в ръцете на вашият Небесен Баща! Казвайте: “Татко, в твоите ръце оставям това дело, не аз, но Ти отсъди, да бъде твоята воля, амин.”
Няма по-голяма радост от това да живееш живот свободен/на от съдене и осъждане. Не ние, но дявола е вече осъден. Ние всички сме оправдани в името на Исус Христос.



Румяна - "ако обаче го изобличим за делата му, той лъже, краде, прелюбодейства, то тогава е изобличение, а НЕ е съдене, понеже му показваме и съдим ДЕЛАТА, което е библейско"
Красимир - "Първо ще кажа, че това е много тънък лед по който малцина могат да ходят, да не кажа че единствено Святият Дух има това право и само Той може да изобличава правилно.
Матей беше ли крадец? Тома беше ли неверник? Петър беше ли горделивец? Павел беше ли убиец? Мария беше ли проститутка? Всички съдеха ли делата им? Но какво направи Исус, когато прелюбодейката искаха да я убият? Той й прости и не я осъди.
Яков казва: "Братя, да не ставаме мнозина учители", но по-добре Христови последователи и ученици. Внимавайте с изобличаването, за да не се подхлъзнете и да пропадбете на този тънък лед. За дълги години Църквата е учена за грехове и изобличение, време е да се учим на благодат и дара на праведността."

Няма коментари:

Публикуване на коментар