петък, 23 декември 2016 г.

Красимир Вишев - "Религия, духът на религията"

(Притчи на Соломон 7 глава)

  • "1. Сине мой, пази думите ми и запазвай заповедите ми у себе си. 2. Пази заповедите ми и ще живееш – и поуката ми, като зениците на очите си."
     В началото бе Словото(Йн.1:1) и тук Святият Дух, Баща ни, започва със същите думи: Сине Мой! Пази заповедите Ми! Божията цел за нас е да имаме живот и то изобилен(Йн.10:10), но как става това? Соломон ни помага с увещание да пазим и живеем в Божиите заповеди. Най-първият пример са Адам и Ева, които поради непослушанието си, започнаха да преживяват грехът и смъртта. Така че, Божиите заповеди и Божието слово, винаги ни пазят и носят живот. Исус е Божието Слово(Йн.1:1-5 "В начало беше Словото; и Словото беше у Бога; и Словото беше Бог. То в начало беше у Бога. Всичко това стана чрез Него; и без Него не е станало нищо от това, което е станало. В Него беше животът и животът беше светлина на човеците. И светлината свети в тъмнината; а тъмнината не я обхвана.") и в Лука пише, че от Него излизаше сила(дунамис) за да изцелява всички болни и угнетявани от Дявола(Лк.6:19 "И цялото множество се стараеше да се допре до Него, защото от Него излизаше сила(дунамис) и изцеляваше всички.").
Искаме ли от нас да излиза сила(дунамис)? Тогава трябва да се изпълним с писаното Божие слово, толкова много да го четем, че да се срастне с нас и ние с него, за да може в нас и чрез нас то да оживее! Псалм 1:3 казва: "Ще бъде като дърво, посадено при потоци води, което дава плода си на времето си и чийто лист не повяхва; във всичко, което върши, ще благоуспява."), всичко което вършим ще има успех!
  • "3. Завържи ги за пръстите си, напиши ги на плочата на сърцето си. 4. Кажи на мъдростта: Сестра си ми; и наречи разума роднина,"
Виждате ли колко близки трябва да сме със словото, да сме като братя и роднини с него!
  • "5. за да те пазят от чужда жена, от чужда жена, която ласкае с думите си."
     Каква е целта на дявола? А каква е целта на религията? Исус казва за религиозните хора, че търсят някой, който да вярва в Бога, само за да го направят още по-голям грешник и да го насочат към Ада("Горко на вас, книжници и фарисеи, лицемери! Защото обикаляте море и суша, за да направите един човек прозелит; и когато стане такъв, правите го рожба на пъкъла два пъти повече от вас." Матей 23:15). Точно това е целта на Дявола, Религията и религиозните хора. В книгата Откровение, Господ говори за религията, че е блудница с която всичките народи на Земята са блудствали("Тогава той ме отнесе духом в една пустиня, където видях жена, седяща на червен звяр, покрит с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога. Жената бе облечена в пурпур и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с гнусотии и нечистотиите от нейното блудстване. А на челото ѝ имаше написано това име: Тайна; великият Вавилон, майка на блудниците и на земните гнусотии. И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много." Отк.17:3-6). Как работи религията и религиозният дух? На първо място с ласкателство(Пр.7:5). Според Библията ласкателството е грях, Господ никога няма да те покани чрез грях в Неговото Царство и хората, които говорят за грехове на Небето, са хора водени от религиозният дух опиянил цялата Земя. Както казва Адолф Хитлер: "Религията е опиум за народите.", и това е самата истина, защото кой е този, който иска да те опияни за да те привлече ако не самият Дявол? В този смисъл и с това изказване А.Хитлер е бил прав. Библията не ни говори за религия или деноминация а за Христос и Неговото Небесно Царство. Една нова страна, където правдата и мирът ще царуват. Да четем и изучаваме Божието слово - Библията е от огромна важност за нас! Ако не знаем истината, нека сме сигурни че живеем в лъжите на Сатана, такъв човек ще се оприличи на безумен.
  • "6. Понеже, като поглеждах през решетките на прозореца на къщата си, 7. видях сред безумните, забелязах между младежите един млад, безумен човек, 8. който минаваше по улицата близо до ъгъла ѝ и отиваше по пътя към къщата ѝ. 9. Беше в дрезгавината, когато се свечери, в мрака на нощта и в тъмнината."
  •  "10. И го посрещна жена, облечена като блудница и с хитро сърце 11. (бъбрива и упорита – краката ѝ не остават в къщи; 12. кога по улиците, кога по площадите, тя причаква при всеки ъгъл); 13. като го хвана, целуна го и с безсрамно лице му каза:"
     В книгата Откровение, за лаодикийската црква се казва, че е била гола защото е живеела в грехът("Понеже казваш: Богат съм, забогатях и нямам нужда от нищо, а не знаеш, че ти си окаян, нещастен, сиромах, сляп и гол,"Отк.3:17:). Когато Адам и Ева сигрешиха, тогава се видя голотата им("А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя каза на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Жената отговори на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем, но от плода на дървото, което е сред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. А змията каза на жената: Никак няма да умрете; но Бог знае, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете като Бога, да познавате доброто и злото. И като видя жената, че дървото беше добро за храна и че беше приятно за очите, дърво желано, за да дава знание, взе от плода му и яде, даде и на мъжа си да яде с нея и яде и той. Тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи; и съшиха смокинови листа и си направиха препаски. Битие 3:1-7"). Всяка блудница в Божиите очи е духовно гола, независимо как се е облякла, такава е и религията за Господ, тя е гола и може само да се срамува както се срамуваха Адам и Ева след грехопадението. Но нека да погледнем в стих десет от седмата глава на нашата книга - Притчите на Соломон. Има ли дрехи религията? Да, има дрехи, но само за физическите ни очи а за духовните ни очи, тя е гола. Целта на религията е същата като на една блудница. Тя се стреми да те улови, да те съблече и да те ограби, физически и духовно. Точно както каза Исус за Дявола, "да излъже, да ограби и да убие" (" Крадецът влиза само да открадне, да заколи и да погуби. Йн.10:10а). Нека обаче да видим какво прави религията:
  • "14. Като бях задължена да принеса мирни жертви, днес изпълних оброците си, 15. затова излязох да те посрещна с желание да видя лицето ти и те намерих. 16. Постлала съм легло с красиви покривки, с шарени платове от египетска прежда. 17. Покадила съм леглото си със смирна, алое и канела. 18. Ела, нека се наситим с любов до зори, нека се насладим с милувки. 19. Защото мъжът ми не е у дома. Замина на дълъг път; 20. взе кесия с пари в ръката си, чак на пълнолуние ще се върне у дома."
точно това прави религията, върши нещата по задължение, обърква хората спрямо Бог и им представя един извратен Бог. Това Исус никога не е правил. Исус учеше че трябва да се откажем от този грешен живот и свят ако искаме да наследим Божието Царство.

     Религията те задължава да живееш чрез наредби и закони. Виждаме в четиринадесети стих блудницата си е свършила религиозните обичаи. Това е една идеология основана на даване и вземане, ако не даваш на Бог, няма да получиш от Бог нищо. Но не това ни казва Йоан 3:16 - "Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.". Виждаме че първо Бог дава, докато при нас хората трябва първо да получим и едва след това ще има какво да дадем. Няма нещо, което Бог вече да не притежава като Върховен Създател на всичко. Твърде глупаво е да смятаме, че Бог изисква да Му даваме нещо. Видяхме от Йоан 3:16, че Бог даде Синът Си доброволно с решението на Своята Си воля, никой не може да Му даде или да направи нещо за Него, защото всичко е Негово. Тогава на кого да даваме, не трябва ли да даваме нещо на някого? Да, трябва да даваме добри неща на същите същества, на които и Сам Бог дава, хората! Но нека се върнем на темата. За съжаление Библията ни казва, че религията има само показност, но от вътре е празна, тоест пълна с грехове и всякакво зло, както ни казва и четиринадесети стих от нашата глава("„Не се докосвай“, „Не вкусвай“, „Не пипай“ (които всички се развалят от употреба), според човешки заповеди и учения? Тези неща наистина имат вид на мъдрост в произволно богослужение и смирение и в нещадене на тялото, но не струват нищо в борбата против угаждането на тялото." Колосяни 2:21-23). Хората вършат обреди в определени дни и след това се случва стих 14-20.
     Това приятели е една тъжна гледка, защото милиарди хора си мислят, че понеже са извършили това, което им казва религията, всичко с Бога им е наред, но това не е така. Исус е говорил за тези неща още преди 2000г. а до къде стигнахме, пак до там от където тръгнахме. По времето на Исус беше същото. Религиозните водачи отхвърлиха Христос и учението Му, и с това отхвърлиха Спасителя и думите Му, днес нека да приемем Христос и думите Му, защото който прием Христос, но не прави това което Той е казал а се обляга на традиции и обряди, такъв човек се е отрекъл от Христос, Спасителят. Исис е този Който умря за да те спаси, нищо което правиш не може да те спаси от греховете ти, единствено Исус и Неговото слово могат да го извършат. Бог не те е сътворил за да Му работиш или угаждаш, но за да живееш с Него тук на Земята и след това на Небето във взаимоотношения на любов. Бог не създаде Адам на Небето а го създаде на Земята и общуваше с него, тук, изборът е в твоите ръце. А сега нека да разгледаме последствията от религията:
  • "21 С многото си придумки тя го прилъга, привлече го с ласкателството на устните си. 22. Изведнъж той тръгна след нея, както отива говедо на клане или както безумен в окови за наказание, 23. докато стрела прониза дроба му – както птица бърза към примката, без да знае, че това е против живота ѝ.
  •  "24. И така, сега, синове, послушайте ме(казва Господ Бог). И внимавайте в думите на устата ми. 25. Да не се уклонява сърцето ти в пътищата ѝне се заблуждавай в пътеките ѝ; 26.  защото мнозина е направила да паднат ранени; и силни са всичките убити от нея. 27. Домът ѝ е път към ада и води надолу в клетките на смъртта."
     Вярвам, че след като се прочетът горните два пасажа, става ясно какво е религията. Религията мнозина е направила да паднат ранени и все силни хора е убила, бавно ни води към ада и клетките на смъртта.

Откровение на Йоан 17:1-2 "И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши, и ми заговори: Ела, ще ти покажа осъждането на голямата блудница, която седи над много води; с която блудстваха земните царе и земните жители се опиха от виното на нейното блудстване."

Бог желае да ти даде живот, тоест здраве, финанси, взаимоотношения и успех, но този живот се открива единствено в Неговото слово - Библията. Искаш ли да си здрав и успешен, чети Библията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар